Morgen durf ik alles
Gedichtenbundels, Recensies

Morgen durf ik alles

Morgen durf ik alles

Ik wil
het hart van de wereld raken,
met de wolken lachen
en een vriend van de vogels zijn
– Uit: ‘Morgen durf ik alles

Morgen durf ik alles‘ is een verzameling van 26 spannende, grappige en verrassende gedichten. Over monster Fred, kindjes van glas, microfoonijsjes en een huis van patat. Vergezeld met de meest fantasievolle en kleurrijke illustraties gemaakt door 25 kinderen. Deze poëziebundel laat zien dat iedereen soms bang is en dat is helemaal niet erg, zolang je nog wel op avontuur durft te gaan.

Achtergrond informatie bij ‘Morgen durf ik alles’

De poëziebundel ‘Morgen durf ik alles‘ is gemaakt bij de voorstelling SUPERSLOW van theatergezelschap BonteHond. Deze voorstelling richt zich op peuters en is ook echt de eerste peutervoorstelling van het theatergezelschap. Het is een voorstelling met theatrale hiphop waarin angst voor het onbekende centraal staat. Want, eerlijk is eerlijk, angst voor het onbekende, dat kent iedereen wel en iedereen heeft er wel eens last van.

Voor het tot stand komen van dit boek is er een mooie volgorde gekomen: eerst hebben 25 kinderen illustraties gemaakt en vervolgens zijn zeven schrijvers aan de slag gegaan met het maken van de gedichten. De illustraties vormden hierbij de leidraad voor de gedichten.

Wat vind ik van dit boek?

Wat is ‘Morgen durf ik alles‘ een bijzondere gedichtenbundel! Allereerst natuurlijk vanwege de manier waarop hij tot stand is gekomen, maar ook het uiterlijk van dit boek maakt dat het boek echt tussen andere boeken uitspringt. De felgekleurde illustraties op een witte achtergrond, de grote zwart gedrukte teksten op een gekleurde ondergrond. Het geheel doet heel vrolijk aan, terwijl het onderwerpen van de gedichten lang niet altijd vrolijk bedoeld zijn. Toch zit er een hoop humor in de gedichten die in dit boek geschreven zijn. Gedichten over angst hoeven (gelukkig!) lang niet altijd zwaarmoedig te zijn. Er zit een prettige afwisseling in de gedichten: lang en kort, rijmend en niet rijmend, alles komt voorbij in dit boek.

Ik denk dat ‘Morgen durf ik alles‘ mooie aanknopingspunten biedt om met kinderen in gesprek te gaan over angsten. Zijn er kinderen zie zich in een gedicht herkennen? Doordat angst in alle leeftijden voorkomt, is dit boek ook voor een heel breed publiek te gebruiken.

Kortom, schaf ‘Morgen durf ik alles‘ aan voor in de schoolbibliotheek of in de boekenkast thuis en schenk aandacht aan gedichten en het praten over angsten.

Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Morgen durf ik alles
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator: Diverse illustratoren
Uitgever: International Theatre & Film Books, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Morgen durf ik alles‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij IT&FB (International Theatre & Film Books), waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.