Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Milo tekent de wereld

Milo tekent de wereld

Terwijl ze langzaam vooruitschuifelen kijkt Milo naar de jongen in het pak. 
Zijn vader aait hem over zijn schouders. 
Een gedachte vormt zich in Milo’s hoofd:
Kun je aan de buitenkant wel zien hoe iemand echt is?
– Uit: ‘Milo tekent de wereld

Milo zit in de metro met zijn schetsboek. Onderweg tekent hij de andere reizigers en het leven dat ze in zijn fantasie leiden. Zoals de man met de snor die een kruiswoordraadsel oplost. Heeft hij thuis misschien ontelbaar veel katten? De vrouw in de trouwjurk is natuurlijk op weg naar haar huwelijk in een prachtige kathedraal. En de jongen in de nette kleding rijdt straks vast met een koets naar het kasteel waar hij woont. Maar ziet hun leven er in werkelijkheid ook zo uit?

Wat vind ik van dit boek?

Milo tekent de wereld’ is een aanwinst voor elke boekenkast voor kinderen vanaf 3 jaar tot een jaar of 8. Dit boek wordt internationaal geroemd en daar kan ik mij geheel bij aansluiten. Het is een origineel boek door de prachtige tekeningen die Milo heeft gemaakt, waar de kinderen hier in huis van onder de indruk waren. Na het lezen was er thuis dan ook een directe inspiratie voor een tekensessie.  

Het verhaal in ‘Milo tekent de wereld’ biedt veel ruimte voor gesprekken en uitleg over uitdrukkingen zoals: vlinders in je buik hebben en stralen alsof je licht geeft. Het boek is vertaald door Jeangu Macrooy, wat goed is gedaan naar mijn mening. Ook de boodschap die het boek meegeeft, dat vooroordelen vaak niet kloppen, is prachtig eenvoudig verpakt en geeft een mooi kapstokje om in gesprek te gaan hierover. Alle kinderen waren enthousiast en gaven het boek een 10! 

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Milo tekent de wereld
Auteur: Matt de la Peña, vertaald door Jeangu Macrooy
Illustrator: Christian Robinson
Uitgever: Querido, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Milo tekent de wereld‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.