Gastblogger Britt, Prentenboeken, Recensies

Mila’s Vonk

Mila's vonk

‘Mila heeft ook magie in zich, een vonkje. Geen vonkje dat vuur maakt, maar een idee. Een idee dat groeit en groeit.’
– Uit: ‘Mila’s vonk

Mila bekijkt de wereld om zich heen op een speciale manier. Met haar verbeeldingskracht maakt ze van alledaagse dingen kleurrijke en fantastische avonturen.

Geïnspireerd door Mila beginnen de kinderen op school ook hun fantasie te gebruiken. Want er zit namelijk een vonkje van verbeelding in iedereen!

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik deze prachtige speelse kaft van ‘Mila’s vonk‘ zag, werd ik gelijk enthousiast en nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. En die inhoud, die overtrof al mijn verwachtingen. Wat een prikkelend, vrolijk en inspirerend boek! 

Het verhaal gaat over Mila, een meisje wat haar fantasie de vrije loop laat. Ze verandert hiermee alledaagse locaties en gebeurtenissen in een waar feestje. Want in je fantasie kan nu eenmaal alles.

Het boek is geschreven in vlotte en begrijpelijke taal, waardoor het boek een breed publiek aantrekt. De illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en stralen een vrolijke sfeer uit. Tijdens het lezen van Mila’s vonk kon ik als lezer ook even helemaal wegdromen van de ‘normale’ wereld om me heen. Naast het prachtige verhaal bevat het boek ook een zoekopdracht én wordt de lezer uitgedaagd om zelf verder te fantaseren over zijn/haar eigen leven. Deze fantasie kan de lezer tekenen op de laatste pagina van het boek.

Mila’s vonk‘ heeft mij weer even geïnspireerd om een beetje fantasie toe te passen in mijn dagelijks leven. Iets wat we allemaal wat meer zouden mogen doen, als je het mij vraagt. Ik zou dit superleuke boek aanraden als voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Praktische informatie

Titel: Mila’s vonk
Auteur en illustrator: Lisa van Winsen
Uitgever: ROSE Stories, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 12,99

Het boek ‘Mila’s vonk‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rose Stories, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina