Mijn papa is het grootst
Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

Mijn papa is het grootst

Mijn papa is het grootst

Mijn papa is het grootst. Hij is net zo groot als jouw bed! Rustig peddelt hij zich een weg door de oceaan; nooit gaat hij aan land. Lopen kan hij niet zo goed, maar zwemmen des te beter. Kwallen zijn zijn lievelingseten.
– Uit: ‘Mijn papa is het grootst

Het gewei van een eland wordt wel 1,9 meter breed. In de enorme snavel van een pelikaan past zo’n 12 liter water. Een walrus weegt maar liefst 1900 kilo. En een giraf is soms meer dan 6 meter lang. De kinderen van deze dieren weten zeker dat hun papa het grootst is. Maar dan hebben ze de máma van de blauwe vinvis nog niet gezien! Met prachtige zeefdrukken verbeeldt Henriette Boerendans alle uithoeken van het dierenrijk.

Mijn papa is het grootst‘ is een non-fictie prentenboek. Ben je op zoek naar meer non-fictie boeken? Kijk dan eens hier.

Wat vind ik van dit boek?

Mijn papa is het grootst‘ is een non-fictie prentenboek en bevat schitterende zeefdrukken van dieren en hun ouders. Op elke pagina staat een dier centraal en dat dier vertelt waarom zijn papa de grootste is. Steeds bevat de linkerpagina een verhaal waarin de feiten worden verteld over het desbetreffende dier. Ook staan er feiten over de grootte van het dier, bij de lederschildpad staat bijvoorbeeld:

Dermochelys coriacea
van kop tot staart:
maximaal 2,2 meter
van zwemvlies tot zwemvlies:
maximaal 2,7 meter

Op de rechterpagina staat vervolgens een paginavullende zeefdruk van het dier in zijn habitat. Het mooie aan deze zeefdrukken is dat deze voornamelijk in één kleurtint gemaakt zijn. Dit maakt de zeefdruk heel rustig om naar te kijken.

Dit non-fictie prentenboek zou ik voorlezen aan de oudste kleuters en aan leerlingen uit groep 3 en 4, oudere leerlingen kunnen het prentenboek zelfstandig lezen.

Praktische informatie

Titel: Mijn papa is het grootst
Auteur: Henriette Boerendans
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Mijn papa is het grootst‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.