Fictieboeken, Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Middag

Middag

Ik zie niemand…
12:01- Ik kan niet langer wachten. Dat weet je toch.
12:03- Ik tuur nog één keer naar de boulevard. Waarom word ik verblind door de zon?
Zo zie ik niks!
12:04- Ik wil niet huilen...
…maar toch kan ik niet meer door mijn tranen heen kijken.
12:05- Ik maak het touw los, maar … wat hoor ik daar, tussen al het roepen en schreeuwen door? – Uit: ‘Middag

Voor een geslaagd afspraakje moet je met z’n tweeën zijn (op z’n minst). Je spreekt een plek af, een dag en een tijd: ’s middags bijvoorbeeld, om twaalf uur precies.

Als de twee die het betreft op de juiste tijd op de overeengekomen plek, dag en tijd aanwezig zijn, ja, dan is er een grote kans dat het afspraakje een succes wordt! Eigenlijk heel eenvoudig allemaal.

Maar soms loopt álles anders…

Wat vind ik van dit boek?

Ik haalde het boek ‘Middag‘ uit de brievenbus en ik was gelijk verkocht, wat een mooi boek! Pas geleden vertelde ik in een boekwinkel dat ik een review mocht schrijven over dit boek. Haar reactie was: ‘Je hebt goud in handen!’.

Elke bladzijde van ‘Middag‘ is een plaatje op zich. Een erg leuk detail is dat je vanaf de kaft dwars door het boek heen kunt kijken tot aan de laatste pagina.

Het verhaal in dit boek gaat over twee konijntjes, Jacominus en Douce. Aan het begin van het boek weet je niet over wie het gaat, maar algauw word je meegenomen over het pad dat het vrouwelijke konijntje af moet lopen. Je kijkt mee van het konijnenhol tot aan de kade waar het schip is afgemeerd. Het is een mooi verhaal waarin er gedurende het verhaal van alles gebeurd.

Middag‘ is een parel voor in elke boekenkast. Persoonlijk vind ik dit een boek om lekker in een leeshoekje in de klas of thuis te lezen met één of twee kinderen. Zo zien zij het boek echt van dichtbij en kunnen ze alle details ontdekken. Het boek is ook geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of vier tot minstens negen jaar oud.

Heel veel leesplezier!

Lesidee bij ‘Middag’

Lees het boek voor of laat de kinderen het boek zelf doorlezen en -bladeren. Laat ze na afloop een tekening maken van de terugkomst van het schip en de ontmoeting van beide konijntjes.

Praktische informatie

Titel: Middag
Auteur: Rébecca Dautremer, vertaald door Edward van de Vendel
Uitgever: Davidsfonds Infodok, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 45,00

Het boek ‘Middag‘ ontving ik als recensie-exemplaar namens New Book Collective van uitgeverij Davidsfonds Infodok, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina