Prentenboeken, Recensies

Met Roos op reis

Met Roos op reis

Roos wilde onderzoeker worden.
Een ontdekkingsreiziger. En avonturier.
Ze wilde heel graag iets ontdekken, iets vinden wat nog nooit was gevonden…
… om maandag in de kring te laten zien.

– uit: ‘Met Roos op reis

Met Roos op reis‘ gaat over Roos. Roos had huiswerk voor school: voor het kringgesprek op maandag moest zij iets mee nemen om te laten zien en daarover vertellen. Roos wist echter niet wat zij dan mee moest nemen en waar ze dat dan kon vinden. Ze begon met het tekenen van een geheime kaart. Die geheime kaart neemt haar mee op reis naar allerlei plaatsen. Uiteindelijk komt Roos toch met een voorwerp en een verhaal voor in de kring.

Wat vind ik van dit boek?

Dit boek neemt je van kaft tot kaft mee in het verhaal van Roos. Het verhaal in de prenten begint namelijk al zodra je het boek openslaat. Daarna leef je met Roos mee in het verhaal. Naast het gewoon voorlezen van het prentenboek, moet je ook zeker stilstaan bij de prenten in dit boek. Op de prenten is namelijk heel veel te zien, zeker vanaf het moment dat Roos kaarten gaat tekenen en op reis gaat. Op de kaarten zie je heel veel details die ook precies de reis van Roos weergeven. In de kaart van het heelal zitten zelfs nog heel leerzame aspecten, daar wordt met termen gestrooid als: thermosfeer, mesosfeer, stratosfeer en lancering. Aan de hand van de illustratie kan je deze termen goed uitleggen aan kinderen.

Praktische informatie

Titel: Met Roos op reis
Auteur: Deborah Marcero (vertaald door: Imme Dros)
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 14,99

Het prentenboek ‘Met Roos op reis‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Met Roos op reis‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.