Prentenboeken, Recensies

Met de wind mee

Met de wind mee

‘Mam!’ riep Beertje. ‘Mama, als je nu niet wakker wordt, dan ga ik weg hoor.’
Zijn moeder snurkte luid en draaide zich nog eens om.
‘Goed, ik ga de wereld in,’ zei Beertje. ‘Lekker buiten kijken.’
– Uit: ‘Met de wind mee

Beertje kan niet slapen door de harde wind buiten zijn hol. Zijn moeder, zusjes en broer doen hun winterslaap, maar Beertje kruipt naar buiten. Hoe ziet het leven er daar uit? De wind pakt hem op en voert hem mee over de wereld. Beertje beleeft de meest wonderbaarlijke avonturen voor hij weer veilig in zijn bed belandt.

Wat vind ik van dit boek?

‘Is beer?’ vroeg mijn dochter toen ze dit boek zag. Ze had dit boek eerder te pakken dan ik en ze bladerde hem vol enthousiasme door. ‘Met de wind mee‘ heeft dus al pluspunten verdiend bij de jongste lezer hier in huis. Benieuwd of ik het met mijn dochter eens ben? Dat lees je hieronder in mijn recensie.

Met de wind mee‘ is een prachtig prentenboek waarbij de illustraties van Thé Tjong-Khing meteen in het oog springen. Wat kan hij toch prachtige illustraties maken! De illustraties in dit boek zijn paginavullend en de kleuren creëren de perfecte sfeer. Erg mooi zijn de emoties die van de gezichten af te lezen zijn. Hier kan je als lezer al hele verhalen aan afleiden zonder überhaupt het verhaal gelezen te hebben. Daarnaast spat de liefde die Thé Tjong-Khing in het illustreren stopt van de pagina’s af. Ook het verhaal in ‘Met de wind mee‘ is heel herkenbaar. Beertje is te vergelijken met een nieuwsgierig, klein kind dat graag op ontdekkingstocht gaat.

Dit boek is een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, eerder kan ook afhankelijk van de spanningsboog van je dreumes. Daarnaast is ‘Met de wind mee‘ ook nog leuk als voorleesboek voor in de kleuterklas en groep drie van de basisschool.

Praktische informatie

Titel: Met de wind mee
Auteur: Mireille Geus
Illustrator: Thé Tjong-Khing, van onder andere Held op sokken en Vos en Haas – Het land van de Nijl
Uitgever: Lemniscaat, klik hier voor meer informatie
Prijs: 14,99

Het boek ‘Met de wind mee‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lemniscaat, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.