Fictieboeken, Gastblogger Britt, Recensies

Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke wauw

Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw

‘Bens tweede doodsbange schreeuw van die dag galmde over het eiland Grutje. Voor het skelet iets kon doen, nam een paniekerige Wauw weer een luchtsprong, griste Ben mee en stuiterde als de bliksem weg. ‘Ik vind je nog wel, Benjamin Bunsen!’ riep het skelet, dat Ben en de Wauw zag verdwijnen in de wolken.’
– Uit: ‘Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw

Bens allergrootste wens is uitgekomen: zijn fantasievriendje, de Wauw, bestaat nu echt! De Wauw is lief, grappig en schattig. Maar niet iedereen is blij met de komst van dit vrolijke beestje. Meneer Sleutelbeen, de sleutelbewaarder van alle werelden, vertrouwt het zaakje niet. Hij denkt dat de Wauw gevaarlijk is en wil hem verbannen naar de wereld van de Vergetelheid.
Ben moet alles op alles zetten om de goeiige maar vastbesloten Sleutelbeen te stoppen. Maar dat wordt steeds moeilijker als blijkt dat er nog meer fantasievrienden in de buurt rondlopen. En sommige van hen zijn wél gevaarlijk…

Wat vind ik van dit boek?

Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw is het eerst vertaalde deel van de Engelstalige serie ‘Skeleton Keys’ van Guy Bass. Een serie met griezelboeken, waarin meneer Sleutelbeen in ieder deel een ander griezelverhaal vertelt. Meneer Sleutelbeen heeft sleutels als vingers, waarmee hij deuren naar bijzondere werelden kan openen. Soms vertelt meneer Sleutelbeen rechtstreeks aan de lezer van het boek en de rest van de tijd wordt er verhalend geschreven. In dit boek met Ben in de hoofdrol. De verhalen worden aangevuld met de prachtige illustraties van Pete Williamson. Tekeningen die steeds griezelig, maar toch ook een beetje sympathiek ogen.

Wat ik fijn vind aan dit boek, is dat het aantrekkelijk is om te zien én lezen. Dat maakt dit boek ook zeer geschikt voor zwakke lezers of kinderen die lezen niet zo leuk vinden. Het lijkt een dik boek, maar door het grote lettertype en de paginavullende illustraties lees je er toch vlot doorheen. Er zit vaart in het verhaal waardoor het je aandacht continu vasthoudt. Bovendien is het verhaal opgedeeld in twintig korte hoofdstukken. Zo kan je het boek gemakkelijk tussendoor even wegleggen, als je dat zou willen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben enthousiast over Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw! De schrijver heeft een goed griezelboek geschreven voor jonge lezers. Het verhaal is spannend, grappig en ontroerend, maar nergens té griezelig. Ook laat de schrijver veel ruimte voor de fantasie van de lezer. Ik zou dit boek aanraden voor alle kinderen van 8 t/m 11 jaar die wel van griezelen houden.

Praktische informatie

Titel: Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw
Auteur: Guy Bass, vertaald door Annelies Jorna
Illustrator: Pete Williamson
Uitgever: Condor, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!