Kartonboeken, Recensies

Mag ik mee?

Mag ik mee?

‘Panda, mag ik met je mee in de tractor?’ vraagt Eekhoorn.
‘Klim maar in de kar,’ zegt Panda, ‘dan mag je mee tot aan de boerderij.’
– Uit: ‘Mag ik mee?

Eekhoorn is op weg naar huis, maar het is wel erg ver lopen… Gelukkig willen zijn vrienden hem best een eindje meenemen!

Wat vind ik van dit boek?

Mag ik mee?‘ is een kartonboekje leuk voor de allerkleinste lezers. In dit boek ga je met Eekhoorn mee op reis naar zijn huis. Eekhoorn komt onderweg allemaal vrienden tegen en die nemen hem een stukje mee in hun voertuig.

Ben je op zoek naar meer kartonboekjes geschikt voor onze allerkleinste lezers? Kijk dan eens naar de boekjes op deze pagina.

Wat het boek ‘Mag ik mee?‘ voor kinderen extra aantrekkelijk maakt, zijn de schuifjes die elk voertuig heeft. Het ene schuifje gaat naar links, de ander naar boven en weer een ander naar rechts. Daarnaast heeft elk schuifje een extra verrassing, want als het eerste deel uitgeschoven is, kun je nog een deel van de pagina uitschuiven!

Buiten de schuifjes, heeft ‘Mag ik mee?‘ nog meer pluspunten: het kleurgebruik op de pagina’s is heel prettig. Er wordt gebruik gemaakt van mooie illustraties die niet omlijnd zijn. De illustraties vormen door het kleurgebruik een mooi geheel en zijn heel rustig om naar te kijken, ik ben erg blij dat er geen ‘schreeuwerige’, felle kleuren zijn gebruikt in dit boek.

Dit boek kun je op meerdere manieren met uw kind lezen. Allereerst kun je ‘Mag ik mee?‘ op de standaard manier lezen: gewoon het boekje van voor naar achter voorlezen. Maar dit boek leent zich er ook goed voor om de woordenschat van uw kind verder uit te breiden: benoem de voorwerpen, de dieren en de omgeving die op de platen te zien zijn.

Behalve dat ikzelf erg enthousiast ben over dit boek, kan ik inmiddels ook stellen dat mijn dochtertje (nu één jaar) ook groot fan is van dit boek. Zij heeft het boek al meerdere keren van de bank getrokken en doorgebladerd. Ik kan dan ook wel eerlijk bekennen dat dit boek er niet meer zo netjes uitziet als bij ontvangst van dit boek: inmiddels zijn de hoeken beschadigd en zie je ook aan de rug van het boek dat deze veel wordt gebruikt.

Ik kan mijn recensie dan ook maar met één conclusie afsluiten: ‘Mag ik mee?‘ is een aanrader! Koop hem als cadeautje voor de verjaardag, bewaar het als idee voor de feestdagen (je kan niet vroeg genoeg beginnen) of koop het boek zonder reden en gebruik hem gelijk!

Praktische informatie

Titel: Mag ik mee?
Auteur en illustrator: Deborah van de Leijgraaf
Uitgever: Ploegsma, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 10,99

Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.