Recensies

Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen

Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen

Op een middag ging de telefoon en het was wél voor mij. Het was de koningin van Engeland.
‘Hallo?’ zei ik.
‘Halleu,’ zei ze heel netjes. ‘Kan ik Mac misschien spreken?’
‘Daar spreekt u mee,’ zei ik.

– Uit: ‘Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen

Het boek ‘Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen‘ gaat over Mac. Hij is de slimste van de klas en op een dag wordt hij gebeld door de koningin van Engeland. Haar kroonjuwelen zijn gestolen en zij wil dat Mac de verdwenen schat op gaat sporen en terugbrengt bij de koningin.

Wat vind ik van dit boek?

Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen‘ is geschreven voor Mac Barnett. Mac heeft dit verhaal op humoristische wijze geschreven. Het boek is geschreven vanuit de ik-persoon en de schrijver wekt de indruk dat dit een avontuur is wat hij als kind zelf beleefd heeft. Behalve tekst staan er ook veel illustraties in het boek, de illustraties zien er simpel uit: er is gebruik gemaakt van slechts een aantal kleuren: wit, zwart, oranje en blauw. Maar toch is elke afbeelding een feestje om naar te kijken. De afbeeldingen maken lezen van het boek nog leuker en dragen bij aan de humor en het avontuur in het boek.

Het boek is geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf zeven jaar. Daarnaast zou het boek ook als voorleesboek gebruikt kunnen worden.

Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen‘ doet mij denken aan graphic novels. Ben je hier benieuwd naar? Kijk dan eens naar deze boeken.

Praktische informatie

Titel: Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen
Auteur: Mac Barnett
Illustrator: Mike Lowery
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 12,50

Het boek ‘Mac B. Geheim Agent #1 De gestolen juwelen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgever Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.