Prentenboeken, Recensies

Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!

Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!

Luuk en Lotje gaan naar de intocht kijken. ‘Zijn jullie altijd lief geweest?’ vraagt papa. ‘Ja, hoor!’ lacht Lotje. Luuk houdt papa’s hand stevig vast. Is hij altijd lief geweest?
– Uit: ‘Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!

Het is bijna sinterklaas. De verjaardag van Sinterklaas is het leukste feest van het jaar! Luuk en Lotje gaan naar de intocht van de Sint kijken en thuis maken ze een mooie tekening voor in hun schoen. Nu weten ze zeker dat Sinterklaas hun huisje niet voorbijgaat. En dan wordt er aan de deur geklopt…

Wil je meer boeken lezen over Sinterklaas? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!‘ is een prentenboek over het Sinterklaasfeest. Het boek is eenvoudig geschreven en daardoor al erg herkenbaar voor jonge kinderen. Ik zou dit boek dan ook al aan de allerjongsten voorlezen. Het verhaal bevat makkelijke taal en niet te lange zinnen. De situaties die in het boek worden beschreven zijn voor iedereen herkenbaar en daardoor zal iedereen het verhaal kunnen begrijpen.

De illustraties in het boek zijn gemaakt door Ruth Wielockx, zij is ook de auteur van dit boek. De illustraties zijn paginavullend en er is een hoop op te zien. Uiteraard Luuk en Lotje, Sinterklaas, de helpers van Sinterklaas en de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt.

Praktische informatie

Titel: Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!
Auteur: Ruth Wielockx
Uitgever: Clavis
Prijs: € 14,95

Het boek ‘Luuk en Lotje. Het is sinterklaas!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.