Fictieboeken, Recensies

Louise laat niet los

Louise laat niet los
Håkøn Øvreås

Die avond zagen de superhelden elkaar in hun hut. Toen Louise haar superheldenmasker vastknoopte was ze nog altijd kwaad. Als ze haar blauwe superheldenpak droeg was ze niet meer Louise, maar Blouise – de blauwe wreker. Bruno deed zijn masker op en werd Bruino en Arthur werd Zwarthur.
– uit ‘Louise laat niet los

Louise laat niet los‘ is het derde deel in de boekenserie over Louise en haar vrienden Bruno en Arthur. Behalve dat zij als vrienden door het leven gaan, zijn zij ook nog superhelden.
In dit deel wil de superrijke Tom Haan een enorme kippenkwekerij laten bouwen in het dorp. Op het eerste gezicht klinkt dit als een prima plan, maar de kwekerij zal precies op de plek komen waar de huis van Louise, Arthur en Bruno staat. Maar dat is nog niet alles, het lijkt er ook nog eens op dat Louise moet gaan verhuizen. Met zijn drieën bedenken Louise, Arthur en Bruno een plan hoe dit allemaal voorkomen kan worden en Louise neemt hierbij het voortouw.

Hoewel ‘Louise laat niet los‘ het derde deel in de serie is, was dit pas het eerste boek wat ik van deze serie las. In het begin moest ik even in het verhaal komen, ik miste wat voorkennis over Louise, Arthur en Bruno. Toen ik eenmaal doorhad hoe deze karakters in elkaar zaten, las dit boek vlot weg. Het verhaal is goed geschreven en maakt je benieuwd naar het verdere verloop. Daarnaast is er een fijne afwisseling tussen tekst en illustraties. Het prettige aan de illustraties vind ik dat daar rustige kleuren voor zijn gebruikt en dat niet alles in de illustraties in kleur is weergegeven.

Ik vind dit boek een aanrader voor kinderen vanaf 7 jaar. ‘Louise laat niet los‘ is zowel geschikt als voorleesboek als zelfleesboek.

Praktische informatie

Titel: Louise laat niet los
Auteur: Håkon Øvreås (vertaald door Edward van de Vendel)
Illustrator: Øyvind Torseter
Uitgeverij: Querido
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Louise laat niet los‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken lezen over vriendschap? Kijk dan eens naar deze boeken.