Non-fictie boeken, Recensies

Lego Geweldige voertuigen

Lego Geweldige voertuigen

Er zijn vele manieren om te reizen, maar hoe werken voertuigen eigenlijk? Ze hebben allemaal een bepaalde soort energie nodig om vooruit te komen. Motoren, wind en zelfs mensen kunnen energie opwekken om auto’s, boten, fietsen en andere voertuigen voort te bewegen.
– uit: ‘Lego Geweldige voertuigen

Lego Geweldige voertuigen‘ is een informatief boek over, zoals de titel al doet vermoeden, voertuigen. Het boek bestaat uit veel verschillende korte hoofdstukken, bijvoorbeeld over ‘Noodgeval!’, ‘In het water’, ‘Over moeilijk terrein’ en ‘Als een raket door de tijd’. Op alle pagina’s staat informatie over de verschillende voertuigen; de ene keer als tijdlijn de andere keer ‘gewoon’ informatie per voertuig. Alle afbeeldingen in het boek bestaan uit Lego-stenen. Achterin het boek staat nog uitgelegd welke Lego-stenen je zou kunnen gebruiken als je de voertuigen na wilt bouwen en worden de bouwbeginselen uitgelegd. Daarnaast zitten er bij het boek Lego-stenen en bouwinstructies waarmee je vier voertuigen kan bouwen.

Lego Geweldige voertuigen‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

In bijna elk huishouden, op elke school en buitenschoolse opvang kun je het vinden en wordt er door jong en oud mee gespeeld: Lego. ‘Lego Geweldige voertuigen‘ combineert de Lego-interesse van kinderen met een informatieboek over voertuigen. Het boek ziet er door het gebruik van de Lego-bouwwerken in de afbeeldingen aantrekkelijk uit en is daarnaast ook nog eens heel leerzaam. Het boek neemt je mee op reis in de tijd, breidt de woordenschat van de lezer uit en geeft genoeg interessante weetjes. Een pluspunt vind ik de woordenlijst achterin het boek. Hierin worden de moeilijke woorden uit het boek uitgelegd.

Daarnaast werd ik extra blij van de Lego-voertuigen om zelf te bouwen. Want zeg nou eerlijk: wie vindt het niet leuk om aan de hand van bouwinstructies even lekker bezig te zijn?

Praktische informatie

Titel: Lego Geweldige voertuigen
Uitgeverij: Meis & Maas
Prijs: € 21,99

Het boek ‘Lego Geweldige voertuigen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Meis & Maas. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.