Gastblogger Balou, Gedichtenbundels, Recensies

Later wil ik klein worden

Later wil ik klein worden

‘Juffie heeft het zelf gezegd. Alles kun je worden. Echt! Als dat zo is, kies ik iets geks: ik word HEKS!’ 
– Uit: ‘Later wil ik klein worden

Later lijkt me best wel fijn, 
want je kunt dan alles worden. 
Dus word ik als ik groot ben 
gewoon weer lekker klein. 

Wat vind ik van dit boek?

Met ‘Later wil ik klein worden‘ heeft Job van Gelder een mooi boek geschreven en geïllustreerd over alles wat je later worden kan. Dit boek past goed bij het thema beroepen in de groepen één, twee en drie. Er komen allerlei beroepen aan bod in dit kleurrijke prentenboek: van heks tot astronaut en van ridder tot plaatjesmaker.

Het gedicht over de plaatjesmaker greep mij echt aan. Wat mooi omschreven hoe stil sommige stoere mannen kunnen zijn! Dit prentenboek laat ook zien dat niet alles met woorden verteld moet worden, dit kan ook echt met een mooi plaatje of tekening.  

Later wil ik klein worden‘ is een prentenboek op rijm. Na het voorlezen van dit boek kan je het boek nog een keer voorlezen en de kinderen de rijmwoorden zelf in laten vullen.

Dit prentenboek is een boek om samen met de kinderen uit de klas of je eigen kinderen van te genieten. Je leest het boek met een grote glimlach op je gezicht. Ik wens jullie veel leesplezier!

Lesidee bij ‘Later wil ik klein worden’

Schrijf samen met de klas een gedicht over een beroep dat niet aan bod is gekomen in het boek en maak er klassikaal een tekening bij. Samen maak je een mooi schilderij. 

Praktische informatie

Titel: Later wil ik klein worden
Auteur en illustrator: Job van Gelder
Uitgever: Condor, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Later wil ik klein worden‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, onderdeel van WPG Media, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar dezepagina