Prentenboeken, Recensies

Knuffelschool

Knuffelschool

Vandaag is de eerste dag voor Pop-Pop op de Knuffelschool. Op deze bijzondere school leren knuffels alles wat ze moeten weten als ze een knuffelvriendje krijgen.
– Uit: ‘Knuffelschool’

Op de Knuffelschool leren knuffels alles wat ze moeten weten voordat ze bij een echt mensengezin gaan wonen. Hoe geef je een goede knuffel? En wat moet je doen als er een grote hond op je afkomt? Of hoe voorkom je dat de stofzuiger je opslurpt?

Pop-pop de pinguïn maakt zich zorgen… Hij houdt helemaal niet van knuffelen! Niet van buikklemmers of berenknuffels. Zelfs niet van omakussen. Zal het hem lukken om een goede knuffel te worden?

Wat vind ik van ‘Knuffelschool’ ?

‘Knuffelschool’ is het tweede prentenboek van de populaire ontwerper Anne-Claire Petit. In dit schattige prentenboek wordt de jonge lezer meegenomen in een fantasiewereld van knuffelbeesten. Hoe cool is het om te ontdekken dat jouw favoriete knuffel misschien ook wel naar de knuffelschool is geweest?!

Een pluspunt aan dit boek is dat je ook uitgebreid stil kan staan bij het bekijken van de paginagrote foto’s. Op elke foto is er wel iets aan beweging of emotie te zien, het zijn geen statische, getekende afbeeldingen. Daarnaast zijn er in elke pagina zoekelementen, op de linkerpagina staan vijf objecten uit de foto en op de rechterpagina kun je ze in de foto op gaan zoeken. Sommige objecten zijn gemakkelijk te vinden en voor sommige moet je op de pagina iets beter speuren.

Volgens de uitgever is dit boek geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar. Je zou het boek ook al iets eerder voor kunnen lezen of bijvoorbeeld alleen naar de foto’s kunnen kijken en alle dingen benoemen.

Praktische informatie

Titel: Knuffelschool
Auteur: Anne-Claire Petit
Uitgever: Volt
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Knuffelschool’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Volt, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.