Gastblogger Balou, Non-fictie boeken, Recensies

Kleuren

Kleuren

Er bestaat een blauw dat kostbaarder is dan goud. Je moet ervoor naar Afghanistan, waar lapis lazuli te vinden is in de mijnen onder de grond.  
– Uit: ‘Kleuren

Wat is wit? 
Wat is zwart? 
Wat is licht? 
Wat is kleur? 
Op die vragen vind je antwoord in dit boek. Aan de hand van een tentoonstelling kom je meer te weten over kleuren, maar ook over kunst! 

Wat vind ik van dit boek?

Wat een mooi boek! Het boek ‘Kleuren‘ van Ted van Lieshout is een boek geschikt voor jong en oud. Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf groep 3. De woorden die gebruikt worden in het boek kunnen voor jonge kinderen best lastig zijn. Het boek is ook leuk voor volwassenen om zelf te lezen.  

Het boek neemt je mee in de wereld van kleuren, hoe je kleuren kan zien en gebruiken. Wat ik mooi vind aan het boek is dat het je op een andere manier in aanraking laat komen met kunst, kleuren en de herkomst van kleuren. Het is een boek met mooie tekeningen, schilderijen en foto’s. Dit vind ik een mooie combinatie om meer te leren over kunst en kleuren. Dit boek hoort in elke schoolbibliotheek en/of boekenkast thuis te staan. 

Veel leesplezier!

Lesidee bij Kleuren

Start met een schoolbreed thema aan de hand van dit boek. Het boek kan voorgelezen worden aan groep 1 tot en met groep 8. Voor groep 1 en 2 raad ik aan om ook een ander boek voor te lezen over kleuren. Hierdoor zullen de kinderen beter snappen waar het thema over gaat. 

Kies per klas een kleur met een bijpassend schilderij en/of schilder. Ga dit samen uitwerken aan de hand van de stappen van ontdekkend leren met de kinderen. Vraag aan de kinderen wat zij al weten en wat zij willen leren tijdens dit thema.  

Heel veel plezier! Geniet, ontdek en kijk naar je leerlingen. 

Praktische informatie

Titel: Kleuren
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Ted van Lieshout
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Kleuren‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina