Fictieboeken, Recensies

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers
Theaterlezen

Juf:
Hebben jullie de aardbeikikker al gezien?
Kai:
Mmm, die zal lekker smaken!
Doe mij maar een heel doosje.
Mét slagroom!
– Uit: ‘Kikkers, kikkers en nog meer kikkers

In dit boek staan verhalen, weetjes, moppen en versjes over kikkers.
Over kikkers? 
Ja! En over Kai en Kim, een kikkerist en een kok.
Over het verschil tussen een kikker en een pad.
Over een kikker bij de kapper.
En tot slot een grappige kikker-kwizzz. 
Dit boek lees je samen, hardop.
Om de beurt een stukje.
Met kinderen in je klas, de juf of de meester. 
Met je ouders of de buren.
Ieder leest zijn eigen rol.

Wat je nodig hebt? Dit boek, je stem, meelezers en…, publiek.
En dan? Applaus voor jou! 

Wat vind ik van dit boek?

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers‘ is een boek dat je gebruikt om samen met de leerlingen de leesvorm theaterlezen te doen. In dit boek staan zevenentwintig teksten die je met twee, drie of vier personen kunt lezen. De teksten in dit boek staan vol humor én er staan ook nog leerzame feiten verstopt in de stukken tekst. Tijdens het lezen van dit boek heb ik een paar keer hardop moeten lachen.

Wat ik een groot pluspunt vind aan ‘Kikkers, kikkers en nog meer kikkers‘ is dat er twee belangrijke hoofdstukken zijn met praktische informatie, namelijk: ‘hoe lees je dit boek?’ en ’tips voor theaterlezen’. Dit geeft de lezer en de volwassene een hoop duidelijkheid over wat er in dit boek te verwachten is en op welke manier je kunt leren theaterlezen.

Het moge duidelijk zijn: ik ben fan van ‘Kikkers, kikkers en nog meer kikkers‘! Het is jammer dat ik dit schooljaar voor groep 7 sta, maar anders had ik zoveel gebruik gemaakt van dit boek!

Theaterlezen

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers‘ is een boek vol teksten geschikt voor theaterlezen. Theaterlezen is een originele en enthousiasmerende leesvorm, leuk voor alle kinderen. Deze leesvorm is ook erg fijn voor kinderen die niet makkelijk tot lezen komen. De teksten kunnen gebruikt worden op school, in de logopedie- en RT-praktijk en kunnen ingezet worden in de dyslexiebegeleiding. Ook thuis kunnen de teksten van theaterlezen voor veel plezier zorgen.

Bij het theaterlezen nemen de lezers een rol van een personage op zich en deze tekst lezen ze hardop voor. Eigenlijk wordt er een toneelstuk opgevoerd, maar dan zonder gebruik te maken van een podium, toneelspel, kostuums en andere attributen.

Praktische informatie

Titel: Kikkers, kikkers en nog meer kikkers
Auteur: Erik van Os & Elle van Lieshout
Illustrator: Lars Deltrap
Uitgever: De Inktvis
Prijs: € 16,95

Het boek ‘Kikkers, kikkers en nog meer kikkers‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Inktvis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.