Kartonboeken, Recensies

Kiekeboe beer

Kiekeboe beer

Kiekeboe eekhoorns
Kiekeboe bij

– Uit: ‘Kiekeboe beer

Kiekeboe beer’ is een vrolijk, gekleurd kartonboekje vol verrassende schuifjes uit de ‘Kiekeboe’-serie van van Ingela P Arrhenius.

Wat vind ik van dit boek?

Het kartonboekje ‘Kiekeboe beer‘ is een kleurrijk, mooi vormgegeven boek van de Zweedse grafisch ontwerpster Ingela P Arrhenius. Met hun herkenbare stijl en prachtige kleurencombinaties zijn deze boekjes inmiddels wereldwijde bestsellers en ik snap dat!

Door het kleurgebruik trekt ‘Kiekeboe beer‘ al de aandacht nog voor je het boek opent. Door het hele boek heen worden er vrolijke kleuren gebruikt. In deze vrolijke kleuren zit wel een balans, want het kleurgebruik overrompelt de lezer niet. De felle, vrolijke kleuren zullen ook een aantrekkingsbron zijn voor jonge kinderen.

Behalve het kleurgebruik zijn er meer factoren waar ik erg over te spreken ben bij dit boek. Zo is er ook gebruik gemaakt van een prettig leesbaar lettertype: de tekst is groter dan gemiddeld en wordt dikgedrukt in een zwarte kleur. Daarnaast heeft ‘Kiekeboe beer‘ een hoop schuif-plaatjes in het boek zitten. De teksten in het boek doen de lezer al vermoeden welk dier er tevoorschijn komt, dit zorgt bij jonge kinderen voor voorspelbaarheid. Hoe vaker je het boekje voorleest, hoe makkelijker het voor de kinderen wordt om zelf te ‘lezen’ welk dier er nu kiekeboe zegt: pret gegarandeerd!

Naast de dieren die kiekeboe zeggen, staan er ook nog andere dieren en voorwerpen op de bladzijdes. Hierdoor kun je de woordenschat van kinderen goed uitbreiden. Benoem de andere dingen die er op de pagina te zien zijn en wijs ze aan. Kinderen gaan deze dingen herkennen en kunnen ze na een tijdje zelf ook gaan aanwijzen in het boek.

Kiekeboe beer‘ is geschikt als kartonboekje voor de jongste lezers. Ik heb dit boekje al meerdere malen voorgelezen aan mijn dochtertje van negen maanden en zij wordt helemaal blij van alle kleuren in het boek. Ik raad het dan ook aan om dit boek te gebruiken bij kinderen vanaf een paar maanden uit.

Ben je op zoek naar meer kartonboeken? Kijk dan hier voor meer titels.

Praktische informatie

Titel: Kiekeboe beer
Auteur: Ingela P Arrhenius
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 10,99

Het boek ‘Kiekeboe beer‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!