Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

Het is kerstavond,
de maan schijnt zacht.
Wie zijn er thuis
deze stille nacht?
– Uit: ‘Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

In dit flapjesboek viert Rupsje Nooitgenoeg kerstavond. Maar waar is iedereen in deze stille nacht? Rupsje Nooitgenoeg gaat op zoek: kan hij de poes, muis en hond vinden achter de flapjes? En wie knabbelt er daar aan het huis van koek? O ja, en waar is de Kerstman eigenlijk?

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Rupsje Nooitgenoeg

Eind november ontving ik een ontzettend leuk pakket van uitgeverij Gottmer, dit ter ere van de vijftigste verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg. In dit pakket zat onder andere het boek ‘Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg‘.

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg‘ is een flapjesboek over het kerstfeest. Het boek beschikt over kartonnen bladzijdes, wat het boek erg geschikt maakt om voor te lezen aan heel jonge kinderen. Zij kunnen zelf de bladzijdes omslaan, zonder dat deze zullen scheuren. Het verhaal in het boek is lekker kort, zodat de lezers hun aandacht er goed bij kunnen houden. Wat ik prettig vind, is dat er maar vier regels per bladzijde staan en dat deze regels ook nog eens rijmen. Wanneer je dit boek regelmatig voorleest, zul je merken dat de kinderen de rijmwoorden in gaan vullen wat zorgt voor een leesmoment dat je écht samen beleeft.

Wat ik een minpunt vind aan dit boek, is dat de flapjes de eerste keer erg lastig opengaan. Een aantal keren heb ik het boek zelfs iets beschadigd met openen. Maar als de flapjes eenmaal geopend zijn, gaan ze de keren daarna veel makkelijker.

Praktische informatie

Titel: Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg
Auteur: Eric Carle
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank . Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.