Prentenboeken, Recensies

Kerstmis in de straat

Kerstmis in de straat

Rosa hangt kerstversiering op bij de open haard.
Mo en zijn vriendjes zingen ‘Jingle bells’.
– Uit: ‘Kerstmis in de straat

De winkelstraat in het dorp is al helemaal klaar voor kerst. Alle winkels en huisjes zijn versierd en iedereen is op straat. De dieren bereiden zich voor: ze halen kerstbomen in huis, kopen cadeautjes voor elkaar en bouwen sneeuwpoppen. 

Vouw de hele straat uit en spiek achter alle flapjes. Wat gebeurt er in de winkels? Wie woont waar? En kijk ook eens naar de achterkant van het accordeonboek, waar iedereen aan het schaatsen en aan het sleeën is bij de kerstmarkt.

Wat vind ik van dit boek?

Tijd om nog een kerstboek te recenseren; vandaag is het de beurt aan ‘Kerstmis in de straat‘. Dit is een heerlijk boek voor jong en oud. Ga lekker op de grond zitten en klap dit boek helemaal uit. Als je dit boek helemaal uitklapt, heeft het een lengte van ruim twee meter!!

Zowel de voor- als de achterzijde van ‘Kerstmis in de straat‘ vertellen een eigen verhaal. Aan de voorzijde zie je alle dieren die zich voorbereiden op het bezoek van de Kerstman. Hierbij zijn de illustraties een feest om naar te kijken en elk huis in de straat heeft twee flapjes waarachter je illustratie ziet en op de flap een tekst leest wat met de illustratie te maken heeft. Daarnaast kan je ook prima de voorzijde lezen en bespreken zonder dat je de teksten leest, er gebeurt immers zoveel! Op de achterzijde zie je één grote illustratie waarbij alle bewoners van de straat aan het schaatsen en sleeën is. Ook hier valt weer een hoop te bespreken, er is geen tekst en die mis je ook niet. Met dit prentenboek kun je prima werken aan de kerst- en winterwoordenschat van je kind.

Ik raad aan dit boek te gebruiken bij kinderen vanaf een jaar oud. Kinderen die al wat ouder zijn kunnen ook heel goed zelfstandig het boek uitklappen en lezen. ‘Kerstmis in de straat‘ is een boek dat je deze winter in huis móét halen!

Praktische informatie

Titel: Kerstmis in de straat
Auteur: Ingela P. Arrhenius
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Kerstmis in de straat‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Kerstmis in de straat”

Reacties zijn gesloten.