Fictieboeken, Gastblogger Jo, Recensies

Katvis

Katvis

‘Je lijkt anders niet op hem,’ zei hij.
‘Niet op de foto’s die jij kent, nee. Maar ik heb met je geappt.’
Ze hield nog steeds zijn handen vast, alsof ze bff’s waren. 
Maar het voelde alsof ze elk moment konden gaan vechten. ‘Mag ik je telefoon even zien?’ Haar WhatsApp-geschiedenis zou bewijzen dat ze loog.

– Uit: ‘Katvis

Ate heeft online een vriend: Baptiste. Ze houden van dezelfde youtubers en whatsappen elke dag. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken om hem zijn oude Samsung te brengen. Ate neemt stiekem de trein. Maar in Brussel ontdekt hij dat Baptiste over zichzelf gelogen heeft. Met wie heeft Ate al die tijd contact gehad?

Wanneer stapte jij over een grens? Lees ‘Katvis‘ en praat erover. Samen, in de klas, met vrienden en vriendinnen. 

Wat vind ik van dit boek?

Vele huiswerkuren zijn in een ver verleden opgegaan aan het kijken naar het welbekende MTV-programma ‘Catfish‘. In dit programma is er iemand die zich online voordoet als een ander individu. Heerlijk vond ik dat om te kijken.

Gezien de titel ‘Katvis‘ van dit boek en mijn goede herinneringen aan het programma ‘Catfish‘ was ik enorm nieuwsgierig en lag mijn verwachting van het boek stiekem hoog! ‘Katvis‘ heeft deze verwachting compleet waar gemaakt.

Ate, de hoofdpersoon in het boek is een teruggetrokken jongen die weinig aansluiting vind op school. Online komt hij in contact met Baptiste wat uitloopt op een WhatsApp contact, dit is erg belangrijk voor Ate. Het is zijn enige contact met een leeftijdsgenoot. Wat Ate niet weet is dat hij gekatvist word. Dit geeft zijn vertrouwen een enorme deuk en je ziet hem door het verhaal worstelen hiermee. Het boek is origineel, verassend en zeer spannend. Het boek telt 112 pagina’s met tekeningen waardoor het snel wegleest. Je valt direct in het enerverende verhaal dat alle kanten op gaat. Al met al een aanrader voor lezers vanaf een jaar of negen die op zoek zijn naar een bloedstollend boek. 

Praktische informatie

Titel: Katvis
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Querido, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Katvis‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.