Recensies

Kasper wordt een T. rex

Kasper wordt een T. rex

‘Denk aan leuke dingen! Denk aan leuke dingen! Zei Kasper tegen zichzelf. Dat had ook geholpen tijdens de schoolmusical: toen was hij door blij te worden razendsnel terugveranderd. Maar zijn hersenen wilden alleen maar denken aan een nieuwe school en de stinksokken van Supermove. Kasper voelde dat hij een vacht kreeg: er groeiden ontelbare korte haartjes uit zijn armen, zijn gezicht en zijn hele lijf.’
– Uit: ‘Kasper wordt een T. rex’

‘Kasper wordt een T. rex’ is het tweede deel uit deze hilarische boekenserie, geschreven door Sam Copeland. Niet alleen verandert Kasper nog steeds op de gekste momenten in een dier, ook het bedrijf van zijn vader zit in de problemen. Kaspers familie moet misschien hun huis verkopen, en dat betekent: verhuizen naar tante Brenda met haar zeventien katten (en houten been). Daarom bedenken Kasper en zijn vrienden een plan. Maar voor dat plan moet Kasper wel leren om zijn bijzondere krachten onder controle te krijgen. Zal hem dat lukken, of eindigt hij voor altijd als duif?

Ben je benieuwd naar het eerste deel van deze serie? Kijk dan eens naar ‘Kasper wordt een kip’.

Wat vind ik van dit boek?

Het boek ‘Kasper wordt een T. rex’ is geschreven met veel humor. Het boek begint met een brief van de schrijver waarin hij uitlegt waarom je dit boek absoluut niet moet lezen (met een knipoog). Dit zal bij veel kinderen al interesse wekken. Daarna begint het verhaal al meteen met een spannend hoofdstuk. In ‘Kasper wordt een T. rex’ vind je ook regelmatig verwijzingen naar grappige voetnoten onderaan de pagina, die een leuke wisselwerking hebben met het verhaal. Ik durf wel te voorspellen dat de gemiddelde groep 5 leerling enthousiast wordt van dit boek.

Dit boek doet mij denken aan een graphic novel; de boeken van onder andere Leven van een loser of Dagboek van een muts. Bijna op iedere pagina is wel een grappige zwart-wit illustratie te vinden. De verhaallijn blijft wel wat oppervlakkig, zoals dat wel vaker het geval is bij graphic novels.  Kasper wordt een T. rex is geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Praktische informatie

Titel: Kasper wordt een T. Rex
Auteur: Sam Copeland
Illustrator: Sarah Horne
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 14,99 (dit boek is ook verkrijgbaar als e-book voor € 7,99

Het boek ‘Kasper wordt een T. rex’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door Britt. Britt is een van de gastbloggers op jufbeau.com. Ben je benieuwd naar meer recensies die van Britt’s hand komen? Kijk dan ook eens op deze pagina!

Een gedachte over “Kasper wordt een T. rex”

Reacties zijn gesloten.