Fictieboeken, Recensies

Kasper wordt een kip

Kasper wordt een kip

En op dat moment gebeurde het voor het eerst. Het begon met een trilling bij zijn oog. Kasper bleef stokstijf staan en voelde zijn ooglid knipperen als een gek. Zijn oog had weleens vaker getrild, als hij moe was, maar dit was anders. Het voelde alsof iemand hem in een stopcontact had gestopt. Zijn andere oog deed ook mee en zijn beide ogen knipperden en trilden nu.
– Uit: ‘Kasper wordt een kip’

Kasper wordt een kip‘ gaat over Kasper, een doodgewone jongen. Nadat hij met zijn ouders voor de honderdduizendste keer in het ziekenhuis op bezoek is geweest bij zijn oudere broer, SuperMove, gebeurt er iets heel geks: zijn oog ging trillen, een trilling door zijn lichaam, een tintelende huid en alles veranderd. Kasper veranderde in een spin. Gelukkig wordt Kasper ook weer ‘gewoon’ mens. Zijn beste vrienden Samir, Hogan en Flora gaan hem helpen. Samen starten ze een onderzoek: wat is er met Kasper aan de hand?

Kasper wordt een kip‘ is geschreven door Sam Copeland. Sam Copeland is literair agent en directeur bij het Engelse agentschap Rogers, Coleridge and White. ‘Kasper wordt een kip‘ is het debuut van Sam Copeland, er is al wel bekend dat dit boek het eerst deel is in een driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf een jaar of acht. Al vind ik dit boek ook aan te raden voor kinderen van zeven jaar. ‘Kasper wordt een kip‘ is inmiddels in negentien landen vertaald en de filmrechten zijn ook al verkocht. Dit ga ik zeker in de gaten houden, want ik ben benieuwd naar de film hiervan!

Minileeslessen

Dit boek las ik voor de Leeschallenge met Kinderboekenjuf 2019. Een challenge waarbij je probeert tien weken lang elke week één boek te lezen en hier minileeslessen bij bedenkt. Wil je meer weten over minileeslessen, kijk dan op de website van Kinderboekenjuf!

Bij het boek ‘Kasper wordt een kip‘ bedacht ik de volgende minileeslessen:

  1. Lees het stuk ‘En op dat moment … een keer te doen.’ van bladzijde 13 tot en met 21 voor. Laat de kinderen daarna zelf in hun boek lezen met de volgende opdracht: als jouw personage in een dier kon veranderen, welk dier zou dat dan zijn?
  2. Lees hoofdstuk 6 voor, bladzijde 99 tot en met 111. In dit stuk vertelt Flora hoe ze gaan onderzoeken wat er met Kasper gebeurt. Laat de kinderen in hun eigen boek lezen met de volgende leesopdracht: wordt er in jouw boek ook ergens onderzoek naar gedaan?

Praktische informatie

Titel: Kasper wordt een kip
Auteur: Sam Copeland
Illustraties: Sarah Horne
Uitgever: Gottmer
Prijs: introductieprijs t/m 7 mei 2019 € 9,99, daarna € 13,99

Het boek ‘Kasper wordt een kip‘ ontving ik van uitgeverij Gottmer als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.