Doe- en zoekboeken, Recensies

Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?

Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?

Ik had nog nooit van gladiatoren gehoord. En nu word ik er zelf eentje! Ik kan haast niet wachten. Hoeveel woorden kun jij maken met de letters uit het woord: GLADIATOR?
Schrijf al je woorden op. Hiervoor krijg je 3 minuten de tijd. Sla daarna de bladzijde om.
– Uit: ‘Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?

Kun jij alle wegen naar Rome vinden?
Speel je graag bingus?
Hoeveel Romeinse woorden ken jij?
Hoe goed ben jij in landjepik?

Puzzel, lees, raad, los op, teken en schrijf in dit boek en word net zo’n stoere gladiator als Julius Zebra!

Wat vind ik van dit boek?

Het ‘Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?‘ is een fantastisch doeboek voor kinderen die van geschiedenis houden, en dan vooral de tijd van de Romeinen. Alle opdrachten die in dit boek staan hebben namelijk een link naar de geschiedenis van de Romeinen.

Op het eerste oog lijkt dit boek op een doodgewoon leesboek, totdat je deze woorden op de voorkant ziet staan: ‘puzzels, raadsels en spelletjes’. Binnenin het boek volgt al snel een indrukwekkende inhoudsopgave waar alle spellen uit dit boek genoemd staan. Voor de spelletjeskenners onder ons: als je aan de hand van de inhoudsopgave kan voorspellen welke spellen er in het boek staat, dan ben je écht een expert. Wat voor spel zou er bijvoorbeeld horen bij: ‘Rome, stad van mijn dromen!’ of ‘Sarcramentum gladiator’?

Het hele uiterlijk van ‘Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?‘ sluit aan bij de stijl van de leesboeken in deze serie: veel illustraties en tekst die in de illustraties verwerkt is. Daarnaast is er een hoop humor terug te vinden door het hele boek heen.

Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?‘ is een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar oud.

Ben je op zoek naar meerdere doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?
Auteur: Gary Northfield, vertaald door Edward van de Vendel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 10,00

Het boek ‘Julius Zebra Hoe word ik een gladiator?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.