Julius Zebra gigagrappig quizboek
Doe- en zoekboeken, Recensies

Julius Zebra Gigagrappig quizboek

Julius Zebra gigagrappig quizboek

Waarom legden de Romeinen zoveel wegen aan door heel hun keizerrijk?
a) Om hun slaven aan het werk te houden
b) Om het hun marcherende soldaten makkelijker te maken
c) Om kippen te helpen oversteken
– Uit: ‘Julius Zebra gigagrappig quizboek

Wie is maf en gestreept en lijkt op een paard?
Zullen de Romeinen zegevieren?
Hoe bijdehand zijn de Britten?
Kunnen de Egyptenaren iedereen verslaan?
Of zijn de Grieken het geniaalst?
Wie is het slimst van allemaal?

Heb jij de boeken van Julius Zebra gelezen, en weet jij daarom veel over de oude Romeinen, Britten, Egyptenaren en Grieken? Beantwoord dan de 120 vragen hierover, je kunt kiezen uit drie antwoorden. 

Wat vind ik van dit boek?

Het ‘Julius Zebra gigagrappig quizboek‘ is het perfecte doeboek voor kinderen die dol zijn op geschiedenis en/of de boekenserie van Julius Zebra. Het boek is verdeeld in twaalf hoofdstukken waarin steeds tien vragen de revue passeren. Aan het einde van het boek vind je (uiteraard) de antwoorden op alle vragen en een ranking waarin je kan zien hoe goed jouw kennis daadwerkelijk is geweest.

De boeken van Julius Zebra kenmerken zich door de graphic novel-stijl: tekst afgewisseld met veel en grappige illustraties waarbij er ook tekstwolkjes worden gebruikt. Ook in het ‘Julius Zebra gigagrappig quizboek‘ wordt deze stijl doorgetrokken. Op elke pagina staan in het algemeen één of twee meerkeuze vragen en daarnaast een hoop ondersteunende tekeningen.

Naast dat dit boek als bijvoorbeeld een vakantieboek te gebruiken is, is dit ook een boek dat ik aan zou raden aan leerkrachten. Heb je bijvoorbeeld een lessenserie gegeven over de Romeinen, laat dan de leerlingen eens de vragen maken om te zien of zij alles goed begrepen hebben.

Het ‘Julius Zebra gigagrappig quizboek‘ is een doeboek. Ben je op zoek naar meer doeboeken? Kijk dan eens op deze pagina

Praktische informatie

Titel: Julius Zebra gigagrappig quizboek
Auteur: Gary Northfield, vertaald door Edward van de Vendel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 10,00

Het boek ‘Julius Zebra gigagrappig quizboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.