Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Jingle Bells

Jingle Bells

Jingle bells, jingle bells,
ga je met ons mee?
– Uit: ‘Jingle Bells’

Vier vrienden toveren hun instrumenten tevoorschijn en spelen het leukste kerstliedje voor een gezellige kerstavond. Ze beginnen alleen, maar komen uiteindelijk samen in een prachtige feestelijke symfonie bij de grote kerstboom.

Wat vind ik van dit boek?

Sinterklaas is inmiddels het land weer uit en dat kan maar één ding betekenen: onszelf klaarmaken voor wat mij betreft de gezelligste tijd van het jaar, Kerstmis!! En hoe kan je dat beter doen dan met dit gezellige boek ‘Jingle Bells’?!

‘Jingle Bells’ is een muzikaal kartonboek geschikt voor jonge kinderen. Het boek is overduidelijk benoemd naar het welbekende liedje en beschikt over stevige pagina’s waardoor kinderen deze ook makkelijk zelf kunnen omslaan. Daarnaast bevatten elke twee bladzijdes een muzieknoot waarop je kunt drukken en dan hoor je een deel van het lied. Ook de tekst die op deze pagina gedrukt staat, kun je op deze melodie voorlezen. Zo word je door het hele boek heen meegenomen door dit liedje en steeds kom je langs andere dieren. Aan het einde komen alle dieren bij elkaar, gaat het licht van de grote kerstboom aan en zingen ze met elkaar het lied. Op dat moment kun je als je op de muzieknoot klikt, ook het hele lied horen.

Kortom; ‘Jingle Bells’ is een boek dat echt een aanrader is om in de kerststemming te komen! Ik denk dat we hier het muziekje uit het boek nog vaak gaan horen de komende tijd.

‘Jingle Bells’ is een écht kerstboek. Ben je op zoek naar nog meer boeken die passen bij Kerstmis? Kijk dan eens naar deze boeken.

Praktische informatie

Titel: Jingle Bells
Auteur: Nicola Slater
Uitgever: Gottmer
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Jingle Bells’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.