Fictieboeken, Recensies

Jane Doe – Doolhof der Dimensies

Jane Doe - Doolhof der Dimensies

‘Jane, ik blaas de tunnel op zodra ik je dat gat in heb geduwd.’ Meer had Winifred niet hoeven zeggen. Het is niet eens een tongbreker, of zo. Maar nee, dat zou natuurlijk weer te makkelijk zijn geweest. Wat ik kreeg was een korte waarschuwing van een miezerige zes letters, geschreven in het stof.
Kaboem.

– Uit: ‘Jane Doe – Doolhof der Dimensies’

Als een hevige aardbeving het afgelegen eiland Bluehaven treft en haar vader verdwijnt, begint voor Jane Doe een koortsachtige zoektocht. Algauw blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Haar vader is verdwaald geraakt in een gebied dat diverse werelden met elkaar verbindt, een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, gruwelijke valstrikken en geheime doorgangen.

En Jane is niet de enige die naar hem op zoek is. In het dodelijke labyrint is een wreed, heerszuchtig figuur doorgedrongen: iemand die haar vaders geheimen kent. Iemand die met zijn afschrikwekkende leger over lijken gaat om te krijgen wat hij wil.

Met een pyromaan en een bedrieger aan haar zijde komt Jane tot de ontdekking dat er veel meer van haar verwacht wordt, dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Wat vind ik van dit boek?

‘Jane Doe – Doolhof der Dimensies’ is een spannend boek geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het is een behoorlijk dik boek, opgesplitst in vier delen: Dit is niet het eerste begin, Eerste intermezzo, Tweede intermezzo en Dit is niet het einde. Ik kan mij echter goed voorstellen dat de dikte van dit boek een groot deel van de lezers afschrikt. Maar mijn ervaring is dat, wanneer je eenmaal door het eerste stuk van het boek bent, je al maar verder wilt lezen en je door het verhaal heen vliegt. Het boek bestaat uit meerdere korte hoofdstukken, waardoor je het boek makkelijk tussentijds weg kan leggen. Voor kinderen zijn het dan ook steeds behapbare stukken om te lezen. In het boek staan geen illustraties, maar het verhaal is zo geschreven dat je er als het ware een film in je hoofd van gaat afspelen. 

Naast dat ‘Jane Doe – Doolhof der Dimensies’ zelfstandig door kinderen gelezen kan worden, is dit ook een boek dat erg geschikt is om voor te lezen. Het is een boek waarbij de kinderen aan je lippen zullen hangen en graag willen dat je verder gaat lezen. 

Praktische informatie

Titel: Jane Doe – Doolhof der Dimensies
Auteur: Jeremy Lachlan
Uitgever: Fantoom
Prijs: € 19,99

Het boek ‘Jane Doe – Doolhof der dimensies’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Fantoom, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.