Prentenboeken, Recensies

In de tuin

In de tuin

Januari
Dit is onze moestuin.
De meeste planten houden nu een winterslaap.
– uit: ‘In de tuin

Een aantal jaren geleden verhuisde auteur en illustrator Noëlle Smit van hartje Amsterdam naar het platteland. Daar, op haar nieuwe stek, kreeg ze ruimte voor haar eigen moestuin. Die moestuin was voor Noëlle de inspiratie om het prentenboek ‘In de tuin‘ te schrijven en illustreren.

In de tuin‘ neemt je een jaar lang mee de moestuin in. Het prentenboek begin in de maand januari, hier houden de meeste planten hun winterslaap. Vervolgens word je mee de kassen in genomen en worden de zaadjes ontkiemt om vervolgens in de moestuin geplaatst te worden. Daarna wordt de tuin geoogst en weer winterklaar gemaakt.

Het prentenboek ‘In de tuin‘ is er één die perfect past in de leefstijl die tegenwoordig steeds meer in opkomst is. Wij brengen onze kinderen bij dat ze gezond moeten eten en hier zelf een grote rol in kunnen vervullen. In veel gezinnen wordt dit steeds vaker gedaan met het aanleggen van een eigen moestuin. Door middel van dit prentenboek kan je dat proces heel goed aan kinderen vertellen.
De illustraties in dit prentenboek zijn schitterend, zoals ik eigenlijk gewend ben van al het werk van Noëlle Smit. Steeds zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken op de illustraties, je kunt er naar blijven kijken. Daarnaast is het kleurgebruik perfect: er is gebruik gemaakt van warme, aardse tinten waardoor de prenten rust uitstralen en een genot voor het oog zijn.

Praktische informatie

Titel: In de tuin
Auteur: Noëlle Smit
Uitgever: Querido
Prijs: € 15,99

Het boek ‘In de tuin‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Querido. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken lezen van Noëlle Smit? Bekijk dan ook Dikkertje Dap.
Wil je meer boeken lezen over de natuur? Kijk dan eens tussen deze boeken.