Gastblogger Britt, Prentenboeken, Recensies

In de tuin van Monet

In de tuin van Monet

‘De zon straalt. De zee baadt in het licht. Duizenden tinten dansen en schitteren in het water. Ik kan de kleuren bijna ruiken. Later wil ik schilder worden. En al die kleuren vangen met mijn verf.’
– Uit: ‘In de tuin van Monet’

‘In de tuin van Monet’ is een kunstprentenboek in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag over kunstenaar Monet.

Water. Licht. Kleur.
Zoveel inspiratie voor een leven lang schilderen.
Monet legt er een tuin voor aan.
Zijn tuin wordt zijn leven.

Ben je op zoek naar meer (prenten)boeken over kunst? Kijk dan ook eens naar deze recensies.

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb lang na moeten denken over wat ik vind van ‘In de tuin van Monet’. Laten we beginnen met de pluspunten. ‘In de tuin van Monet’ heeft de meest prachtige illustraties! De afbeeldingen zijn divers, kleurrijk en inspirerend. Hoe langer je naar de prent kijkt, hoe meer je ziet. Dit boek leent zich dus ook zeker voor een opdracht of gesprek over kunst of natuur. Ook kan ik me voorstellen dat dit boek een mooie voorbereiding kan zijn op een museumbezoek.

De tekst in het boek is naar mijn mening erg moeilijk voor een kinderboek. De tekst lijkt erg gericht op de afbeelding, waardoor het lastig is de losse stukjes tot één verhaal te maken. Een kind zal ‘In de tuin van Monet’ hoogstwaarschijnlijk niet begrijpen, wanneer hij het zelfstandig leest. Om deze reden zou ik het boek aanraden voor kinderen vanaf 10 jaar, wanneer het gebruikt wordt als voorleesboek.

Praktische informatie

Titel: In de tuin van Monet
Auteur: Kaatje Vermeire
Uitgever: Leopold
Prijs: € 15,99

Het boek ‘In de tuin van Monet’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door Britt. Britt is een van de gastbloggers op jufbeau.com. Ben je benieuwd naar meer recensies die van Britt’s hand komen? Kijk dan ook eens op deze pagina!