Gedichtenbundels, Recensies

Ik wou dat ik een vogel was

Ik wou dat ik een vogel was

Blauwe zee van ver gekomen,
golven die zo lome dromen,
domen van een eeuwig leven,
dromen van een eeuwig zijn.
– Uit: ‘Ik wou dat ik een vogel was’

In ‘Ik wou dat ik een vogel was’ vind je 366 natuurgedichten. Deze gedichten zijn geschreven door Nederlandse dichters. Hierbij is er geen onderscheid gemaakt tussen dichters voor volwassenen en dichters voor kinderen. Daarnaast staan er al bestaande gedichten in, maar zijn er ook nieuwe gedichten geschreven voor dit boek.

Wat vind ik van dit boek?

Wat mij betreft is ‘Ik wou dat ik een vogel was’ een boek dat in elk huishouden aanwezig moet zijn! Gedichten zijn helaas nog steeds een ondergeschoven kindje in leesland en hoe mooi zou het zijn als dit boek hier verandering in kan gaan brengen?!

‘Ik wou dat ik een vogel was’ is een prentenboek geschikt voor mensen van 0 tot 99 jaar. Er staan heel simpele gedichten in en wat ingewikkeldere, maar voor iedereen valt er een boodschap uit elk gedicht te halen.

Erg fijn aan deze bundel is dat elke maand een eigen inhoudsopgave kent, zo kan de lezer in één oogopslag zien welke gedichten er in die maand aan bod komen en door welke dichter het geschreven is. Daarnaast passen de gedichten in dit boek bij de maand en bij het seizoen waar ze in staan.

Deze gedichtenbundel is ook goed in de klas te gebruiken. Elke dag kun je openen door het voorlezen van een gedicht en hier met de kinderen over te spreken. Op deze manier laat je de kinderen kennismaken met gedichten en dat is zó belangrijk.

Het moge duidelijk zijn: ik ben fan! Na de lockdown gaat deze gedichtenbundel in mijn tas mee naar het werk en ga ik mijn leerlingen kennis laten maken met gedichten.

Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan ook eens naar deze recensies.

Praktische informatie

Titel: Ik wou dat ik een vogel was – Een natuurgedicht voor elke dag van het jaar.
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator: Frann Preston-Gannon
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 39,99

Het boek ‘Ik wou dat ik een vogel was’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Ik wou dat ik een vogel was”

Reacties zijn gesloten.