Ik kan levens redden
Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Ik kan levens redden

Ik kan levens redden

Mijn belangrijkste instrument: 
Een traumabeer. Die helpt geweldig bij slachtoffertjes die een stevige knuffel nodig hebben! 
– Uit: ‘Ik kan levens redden’ 

Pak je camera. Grijp je walkietalkie en ga op pad met échte helden die iedere dag levens redden. Overal ter wereld. 

Mensen die levens redden kom je elke dag tegen, maar je herkent ze niet. Want deze echte helden dragen geen superheldenpakken of capes. In dit boek vertellen brandweervrouw Leonie, dierenarts Tamika, Strandwacht Koen en negen andere levensredders over hun spannende en bijzondere werk en het materiaal dat ze daarbij gebruiken.  

Wat vind ik van dit boek?

Ik kan levens redden’  is een informatieboek over bijzondere personen met een bijzonder beroep. En ik kan maar één ding zeggen: dit is een fantastisch boek. Toen het boek binnen kwam was ik gelijk benieuwd naar de inhoud. Elke bladzijde vertelt het verhaal van een hulpverlener. In de korte en duidelijke uitleg krijg je informatie over het beroep van de persoon en vervolgens staan er allemaal belangrijke instrumenten die passend zijn bij het beroep. Je krijgt hierbij ook korte uitleg waarvoor het instrument is. Het belangrijkste instrument per beroep wordt extra uitgelicht.

Het leven van twaalf helden zonder superheldenpak of cape. Ik denk dat het heel mooi is dat die beroepen ook de aandacht krijgen. Wellicht inspireert het de kinderen uit jouw klas wel om voor dit beroep te kiezen.

Dit is een boek voor de onderbouw en middenbouw en is goed bruikbaar tijdens het thema superhelden en/of beroepen.  

Lesidee bij ‘Ik kan levens redden’

Superhelden heb je op vele manieren. Laat de kinderen allemaal hun droombaan/beroep beschrijven en vorm samen hiermee een nieuw superhelden boek van. Dit kan je presenteren aan de ouders tijdens een thema inloop. Heel veel plezier met schrijven/tekenen en knutselen.  

Praktische informatie

Titel: Ik kan levens redden
Auteur: Eryl Nash
Illustrator: Ana Albero
Uitgever: Rubinstein, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Ik kan levens redden‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina