Gedichtenbundels, Recensies

Ik juich voor jou

IMG_1793Voor de leeschallenge van de Kinderboekenjuf las ik deze week het boek ‘Ik juich voor jou’. Dit is een boek waarin Edward van de Vendel gedichten heeft geschreven over atleten, stuntelaars, kampioenen en verliezers. Deze gedichten passen bij de illustraties die Wolf Erlbruch gemaakt heeft.

Zoals ik net al schreef, hebben de gedichten in dit boek allemaal een link met sport. Ze gaan over het willen presteren en de druk die dit met zich meebrengt, over het plezier in het sporten. Helaas vind ik niet alle gedichten in dit boek even aansprekend. In sommige gedichten worden te gecompliceerde zinnen gebruikt waardoor het gedicht lastig te begrijpen is. Dit merkte ik ook toen ik enkele gedichten voordroeg aan mijn klas.

De illustraties in dit boek zijn heel mooi gemaakt door Wolf Erlbruchs. Hij tekent dieren op een menselijke manier. Hierdoor lijkt het net of deze dieren écht de sport kunnen spelen die zij uitbeelden op de illustratie.

Mijn favoriete gedicht uit dit boekje is This varkentje. De boodschap van dit gedicht is, naar mijn mening, dat mensen moeten doen wat zij willen en zich niets moeten aantrekken van de mening van omstanders. Dit gedicht heb ik ook al meerdere keren gebruikt op mijn werk, onder andere in mijn klas bij de opening van de jaarlijkse gedichtendag bij ons op school en in mijn opleiding tot leescoördinator.

IMG_1794