Gedichtenbundels, Recensies

Ik denk dat ik ontvoerd ben

Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Soms denk ik
dat mijn ouders niet mijn ouders,
maar mijn ontvoerders zijn.
– Uit: ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben

Deze bundel staat vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer op slot doet.

Wat vind ik van dit boek?

Ik denk dat ik ontvoerd ben‘ is een bundel waarbij elke lezer zich wel kan identificeren met één of meerdere van de gedichten. Een pluspunt aan de gedichten uit deze bundel vind ik dan ook de diversiteit van personen, geaardheid en gezinssamenstellingen. De gedichten bieden een mooie ingang om met kinderen in gesprek te gaan over hun ervaringen met het onderwerp: herkennen ze zich in het gedicht of niet? Welk gevoel krijgen ze bij het gedicht?

In de bundel vind je korte gedichten en langere gedichten, hele vrolijke en hele verdrietige gedichten, gedichten op rijm of niet op rijm. Kortom: alles wat je zoekt in een gedicht, zou je in deze gedichtenbundel kunnen tegenkomen.

De gedichten van Pim Lammers worden vergezeld met de illustraties van Sarah van Dongen. De illustraties zitten vol kleur en geven de lezer een nog completer beeld van de personen uit het gedicht.

Vanuit de uitgeverij wordt aangegeven dat ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben‘ geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar. Ik ben het daar deels mee eens, maar een aantal gedichten zou ik persoonlijk pas voorlezen in de bovenbouw (groep 7 en 8) van de basisschool.

Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Ik denk dat ik ontvoerd ben
Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Sarah van Dongen
Uitgever: Querido, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.