Prentenboeken, Recensies

Ik ben Pippi niet!

Ik ben Pippi niet!

Een geit is een geit. En alle geiten lijken op elkaar.
Dat dacht mijn moeder toen ze een kind kreeg.
– Uit: ‘Ik ben Pippi niet!

Meisje de Geit is er trots op is hoe uniek en bijzonder ze is. Er is niemand zoals zij! Maar wat moet je doen als je als trotse geit opeens overal sproeten krijgt en een stel knaloranje stijve vlechten? En iedereen begint je Pippi te noemen? Dan word je boos en roep je heel hard: ‘Ik ben Pippi niet!’ Maar beter nog: dan schrijf je een brief naar die Pippi (wie dat dan ook is) om te vertellen dat je haar niet bent, maar wel een stoere meisjesgeit die kan schrijven. En daarna til je lekker je vader op en geef je je oma een dikke kus!

Wat vind ik van dit boek?

“Drie maal drie is negen, ieder zingt zijn eigen lied
Drie maal drie is negen en Meisje de Geit zingt haar lied” 

Ik ben Pippi niet!‘ is een ontzettend leuk verhaal geschreven en geïllustreerd door Yvonne Jagtenberg. Het hele prentenboek ademt haar stijl. Het verhaal vertelt een mooie boodschap: ‘Jij bent uniek. Van jou is er maar één.’ Ik denk dat dit een heel belangrijke boodschap is om kinderen mee te geven in hun ontwikkeling. Iedereen heeft iets wat hem of haar speciaal maakt, zo ook Meisje de Geit die wel verdacht veel op ene Pippi lijkt. Ontzettend leuk dat er in dit boek een link wordt gelegd naar Pippi Langkous. Zullen alle kinderen weten wie zij is? 

De illustraties zijn ook een feest om naar te kijken. Op het fluorescerende haar na, wordt er gebruik gemaakt van rustige pastelkleuren waardoor je de illustraties op je gemak in je op kan nemen. Daarnaast staan er ook een hoop grappige details in de illustraties. Ga maar eens op zoek!

Praktische informatie

Titel: Ik ben Pippi niet!
Auteur en illustrator: Yvonne Jagtenberg
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Ik ben Pippi niet!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.