Prentenboeken, Recensies

Ik ben de koning

Ik ben de koning

Kijk, een kroon!
Hij past!
Hij is van mij!
IK BEN DE KONING!

In ‘Ik ben de koning‘ valt er ineens een kroon op de rug van Schildpad. Hij past bij Schildpad op zijn rug dus hij is de koning. Helaas is niet iedereen het daar mee eens. Een koning moet namelijk een baard hebben en een koning is mooi en elegant, slank en lenig, voor niemand bang, lui, gezellig en slim. Of ze uiteindelijk een geschikte koning vinden, wordt aan het eind van het boek bekend.

Ik ben de koning‘ is geschreven door Leo Timmers. Leo Timmers is een bekend kinderboekenschrijver. Hij heeft ondermeer ‘Een huis voor Harry‘, de kerntitel voor de Nationale Voorleesdagen, geschreven. Dit boek is al eens uitgegeven in 2006, maar nu is dit boek in een nieuw jasje gestoken: de tekst is herzien en de vormgeving is aangepast. De oude versie van dit boek ken ik niet, maar van de nieuwe versie ben ik fan. De tekst staat in een prettig leesbaar lettertype en de zinnen zijn niet te moeilijk opgebouwd. Ook over de vormgeving ben ik tevreden: er wordt van mooie kleuren gebruik gemaakt en er staat niet teveel tekst op een pagina.

Titel: Ik ben de koning
Schrijver: Leo Timmers
Uitgever: Querido
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Ik ben de koning‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Lees ook onderstaande boeken van Leo Timmers:

Een gedachte over “Ik ben de koning”

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!