Gastblogger Jo, Non-fictie boeken, Recensies

Hoe word ik astronaut?

Hoe word ik astronaut?

Je ruimtepak is dus heel belangrijk. Daarom moet het ook goed passen Lang voor je eerste ruimtevlucht ga je naar de kleermaker. Die meet je lichaam heel nauwkeurig op, tot en met de lengte en dikte van je vingers. Een paar maanden later is je pak klaar (met jouw naam erop!) en mag je het voor het eerst passen.
– Uit: ‘Hoe word ik astronaut?

Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het? In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken. Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen! Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn. 

Andre Kuipers weet er alles van. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationaltione ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. Samen schreven ze het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders, boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, f daar gewoon meer over willen weten.  

Wat vind ik van dit boek?

Heb je er ooit over nagedacht hoe een astronaut zijn ontspanning zoekt tijdens een ruimtereis? Of hoe eten en drinken er aan toe gaat in de ruimte? Deze vragen (en vele andere) worden compleet beantwoord in het boek ‘Hoe word ik astronaut?‘.

Hoe word ik een astronaut?

Er is gekozen voor een zeer passende titel die compleet wordt uitgedragen in het gehele boek. Alles wat je wilt weten over astronaut worden, staat in dit informatieve boek pakkend beschreven. Van een uitleg over wat de ruimte nu eigenlijk is tot de onderwatertraining en van hoe je als astronaut je gezondheid op peil houdt in de ruimte tot onder de douche en wc gaan in de ruimte.

Door de leuke toevoegingen van André Kuipers over zijn persoonlijke ervaringen komt de informatie echt tot leven. De afwisseling tussen de informatie en de persoonlijke ervaringen werkt goed. Zo vertelt Andre over een spannende bijna-botsing tijdens zijn tweede ruimtevlucht, dit stukje heb ik zelfs 3 x voorgelezen op aanvraag thuis. Al deze informatie wordt in het boek prachtig omlijst door mooie realistische illustraties van Danielle Futselaar en foto’s. Je ziet dat er veel aandacht en tijd is gegaan naar de vormgeving, met een mooi resultaat!

Al met al maakt dit het hierdoor een zeer aantrekkelijk boek voor iedereen met een interesse in de ruimtevaart of voor iemand die op zoek is naar een nieuw carrièrepad. 

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Hoe word ik astronaut?
Auteur: André Kuipers en Govert Schilling
Illustrator: Daniëlle Futselaar
Uitgever: Witte Leeuw, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Hoe word ik astronaut?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Witte Leeuw, onderdeel van WPG Kindermedia, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.