Non-fictie boeken, Recensies

Hoe werkt een vliegveld? WINACTIE GESLOTEN

Hoe werkt een vliegveld?

Diereninvasie!
Soms raken wilde dieren op het vliegveld verdwaald, zoals de 150 schildpadden die in 2011 rond de JFK-luchthaven in New York kropen en toen voor heel wat vertraging zorgden.

– uit: ‘Hoe werkt een vliegveld?

Het boek ‘Hoe werkt een vliegveld?‘ is een ontdekboek van de terminal en de onderhoudshangar tot de verkeerstoren en de landingsbanen. In dit boek kom je van alles te weten over hoe het vliegveld werkt. Door het hele boek heen vind je flapjes om nog meer details over het vliegveld te weten te komen.

Wat vind ik van dit boek?

Ik vind ‘Hoe werkt een vliegveld?‘ een geweldig boek waarin kinderen een hoop leren over het vliegveld. Door de vele flapjes die door het boek heen zitten, zijn de kinderen spelenderwijs bezig om dingen te leren. Behalve kleine flapjes zijn er ook complete pagina’s die je uit kunt vouwen hierdoor krijg je soms letterlijk een kijkje in bepaalde aspecten van het vliegveld. Naast interessante weetjes staan er ook een hoop grappige dingen in het boek, bijvoorbeeld dat een Arabische prins in 2017 80 haviken en hun begeleiders mee nam in een vliegtuig. De haviken werden vastgebonden aan de passagiersstoelen.

Hoe werkt een vliegveld?‘ is geschikt als zelfleesboek voor kinderen vanaf groep 4 en kan als voorleesboek gebruikt worden voor zowel jonge als oudere kinderen. Kinderen tot een jaar of zeven kunnen het boek zelfstandig doorbladeren en de plaatjes bekijken, maar de teksten zijn nog te complex om zelf te lezen. Vanaf groep 4 beschikken leerlingen over een voldoende leesvaardigheid om de teksten te kunnen lezen.

Winactie

Van uitgeverij Van Holkema & Warendorf ontving ik een extra exemplaar van ‘Hoe werkt een vliegveld?‘. Wil jij kans maken op dit boek? Laat dan in een reactie onder mijn recensie weten waarom je dit boek wilt winnen!
Je kunt aan deze actie meedoen tot dinsdag 1 oktober. Op woensdag 2 oktober maak ik de winnaar bekend.

Praktische informatie

Titel: Hoe werkt een vliegveld?
Auteur: Clive Gifford
Illustrator: James Gulliver Hancock
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 17,50

Het boek ‘Hoe werkt een vliegveld?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoe werkt een vliegveld?‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

28 gedachten over “Hoe werkt een vliegveld? WINACTIE GESLOTEN”

 1. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn lieve vriendin die lesgeeft binnen cluster 2. Zij besteedt dagelijks heel veel tijd aan voorlezen en woordenschat en probeert ouders hierin mee te nemen. Wat zou het mooi zijn als ze toch voldoende afwisseling kan bieden.

  Groet, Alice

 2. Ik zou dit Boek graag winnen voor onze school dat naast vliegveld Teuge ligt en ik denk dat kinderen toch niet echt het idee hebben hoe het er aan toe gaat op een vliegveld (klein of groot).

 3. Ja ontzettend leuk! Ik win hem graag voor mijn neefje. Hij is afgelopen weekend jarig geweest terwijl ik op vakantie was. Hij is heel leergierig en zit net op de basisschool. Ik weet zeker dat hij hier ontzettend blij mee zal zijn!

 4. Wat zou dit gaaf zijn voor mijn 9 jarige zoon. Hij heeft ernstige dyslexie. En is het een uitdaging om een mooi boek te vinden voor hem. Maar met zoveel leuke plaatjes/flapjes kunnen we dit samen tot een feestje maken🤩

 5. Ik zou dit boek graag winnen, zodat mijn man en ikzelf het tijdens onze stages kunnen gebruiken en later natuurlijk in onze eigen klassen.

 6. Superleuk voor onze zoon. Hij heeft al eens gevlogen en hij vond het reuze interessant en had toen veel vragen (die papa en mama niet allemaal konden beantwoorden).
  Nu speelt hij vaak met vliegtuigen en momenteel vliegen er (market garden 75 jaar bevrijding) ook veel over en is hij helemaal gefascineerd. Dus dit zou een hele leuke verrassing voor hem zijn.

 7. Lijkt een hele leuke boek te zijn voor mijn zoon van bijna 5. Hij leest graag over vliegtuigen en alles eromheen. Op een vliegveld krijgen we altijd veel vragen waar we zelf geen antwoord op hebben. Ik denk dit mooie boek zou ons een handje helpen

 8. Wat een geweldig leuk boek lijkt me dit. Wij wonen tijdelijk in de usa en dat betekend dus ook veel vliegen! Dat fascineert mijn zoontje geweldig. Wat zou het te gek zijn als hij dit boek kan “bestuderen”! Dan weet hij straks precies hoe alles werkt op een vliegveld

 9. Geweldig, hier zwaaien ze vaak naar de vliegtuigen en dan vragen ze me waar die naar toe gaan. Als we op de A5 rijden vragen ze me waar die grote toren voor is. En wat doet die draaiende radar? Waar is dat voor? Kinderen zitten nu eenmaal vol vragen. Leuk dat dit boek daar een antwoord op heeft!

 10. Ik wil dit boek heel graag winnen voor mijn grote kleine vriend B. met een verstandelijke beperking.
  Als er iemand helemaal gelukkig wordt van zo’n boek is hij het wel.

 11. Zou echt een super boek zijn voor mijn superboeffie Jack van 5 jaar met TOS. We zijn de spontane taal momenteel aan het oefenen. Dit prentenboek zal hij echt leuk vinden!

 12. Ziet er een heel tof en leerrijk boek uit. Graag lees ik voor uit dit boek aan de kinderen op school en in de bib.
  Leuk weet-boek.

 13. Wow! Dat lijkt me echt een heel leuk boek. Dan kan ik zowel mijn lieve groep 3 kinderen blij maken en mijn eigen zoontje, die ook in groep 3 zit!

 14. Ik zou het boek graag winnen voor mijn groep 3. We werken momenteel over het vliegveld. Sommige kinderen zijn echter nog nooit op het vliegveld geweest. Hoe mooi zou dit boek zijn om meer over het vliegveld te leren en het te kunnen naspelen!!

 15. Ik zou dit boek graag winnen.voor mijn 3 jarige dochter.
  Ze begint net met praten (ze praat nog niet altijd duidelijk. In het openbaar zegt ze niets. Loopt nu bij logopedie maar verkrampt ook daar. Van daaruit vaak driftbuien. Het wordt ook wel selectief mutisme genoemd. Ze is ontzettend nieuwsgierig.) En dit boek daagt haar uit om wat ze op de plaatjes ziet te benoemen.

 16. Ik zou het boek graag winnen voor onze school, we zijn een startende school en dit boek past precies in ons huidige thema; reis je met me mee.

 17. OHH dilemma als ik de reacties hierboven lees gun ik hen dit mooie boek echt. Maar ik gun het “onze” kinderen hier op school ook. Zelf sta ik voor een groep 3 /4 maar wij hebben ook Nieuwkomers en maken enthousiast veel werk van ons woordenschatonderwijs

 18. Ik maak ook heel graag kans, om Tygo en Myrthe voor te bereiden op hun eerste vliegreis! En flapjesboeken zijn sowieso altijd populair hier, dus ze zullen dit ongetwijfeld geweldig vinden! 😃

 19. Dit boek zou ik heel graag voor de kinderen in mijn klas (groep 3) willen winnen. Een prachtig boek waarin de kinderen van alles kunnen ontdekken en waarvan ze ook nog eens leren.

 20. Leuk! Ik wil het boek winnen voor mijn klas, waar ik lang niet genoeg interessante boeken heb over het thema om alle nieuwsgierige kids te voorzien van een boek.

 21. Gaaf! Ook wij hebben het thema ‘Reis mee! Wij ontdekken voertuigen’, wat veeeeeeeel gave vragen oplevert! Ik hoop dat dit boek veeeeeeeel antwoorden kan geven, die de kinderen in onze groep 4b dan zélf kunnen ontdekken!

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!