Kartonboeken, Non-fictie boeken, Recensies

Hoe werkt een trein?

Hoe werkt een trein?

De allersnelste treinen hebben geen wielen en rijden niet op rails! In plaats daarvan gebruiken magneetzweeftreinen hele sterkte magneten: elektromagneten. Daardoor zweven ze een paar millimeter boven hun baan.
– Uit: ‘Hoe werkt een trein?

Iedereen instappen! Van de snelste tot de langste, van de oudste tot de nieuwste, door tunnels, over bruggen en langs bergen: dit boek neemt je mee op een fascinerende tocht door de wereld van treinen. Kijk achter de flapjes hoe een stoomtrein voorbij puft, verken een druk treinstation en klim aan boord van een intercity. Ontdek treinen zoals je ze nog nooit eerder zag!

Wat vind ik van dit boek?

Hoe werkt een trein?‘ is hét boek voor kinderen die van treinen en stations houden. Het boek staat boordevol informatie en prenten. Daarnaast vind je op bijna elke bladzijde flapjes waarachter nog meer informatie staat. Net als Hoe werkt een vliegveld? bevat ook deze uitgave complete pagina’s die uitgevouwen kunnen worden.

In ‘Hoe werkt een trein?‘ komen diverse aspecten van de treinwereld aan bod, zo kom je onder andere meer te weten over: treinen vroeger en nu, op het station, op zoek naar snelheid en knooppunten. De informatie wordt geordend weergegeven door het gebruik van kopjes. De informatie wordt afgewisseld met grappige en interessante weetjes.

Dit boek is op meerdere manieren te gebruiken:
– als zelfleesboek voor kinderen vanaf acht jaar;
– als voorleesboek voor zowel jonge als oudere kinderen;
– als kijk- en blader boek voor jonge kinderen;
– als informatiebron voor een spreekbeurt of werkstuk.

Het enige minpunt aan ‘Hoe werkt een trein?‘ vind ik dat de flapjes bij het eerste leesmoment moeilijk zichtbaar zijn en het openen ook enige voorzichtigheid vereist. Maar als de flapjes eenmaal een keer geopend zijn, verloopt dit de volgende leesmomenten probleemloos!

Spreekt dit boek je aan? En wil je meer weten over nog meer voertuigen? Kijk dan eens naar deze titels.

Praktische informatie

Titel: Hoe werkt een trein?
Auteur: Clive Gifford
Illustrator: James Gulliver Hancock
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Hoe werkt een trein?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.