Hoe lief ik je heb
Gedichtenbundels, Recensies

Hoe lief ik je heb

Hoe lief ik je heb

Jij hebt de dingen niet nodig
om te kunnen zien.
De dingen hebben jou nodig
om gezien te kunnen worden.
– Uit: ‘Hoe lief ik je heb

Het is niet altijd makkelijk om te vertellen dat je van iemand houdt. In 25 ontroerende, filosofische en grappige gedichten vertellen de dichters in dit boek over verliefdheden, de band met familie en wat een beste vriend nu echt is. Hun gedichten worden verbeeld door de illustraties van Sophie Pluim.

Wat vind ik van dit boek?

In ‘Hoe lief ik je heb‘ zijn vijfentwintig eerder uitgegeven gedichten verzameld. Al deze gedichten hebben één ding gemeen: ze gaan over vriendschap en liefde. Binnen deze twee onderwerpen komen er allerlei thema’s voorbij: elkaar accepteren, rouwen om het verlies van een geliefde, over moeders, over vaders, over verkering en je zorgen maken om je beste vriend of vriendin.

Alle gedichten zijn voorzien van prachtige, paginavullende illustraties van Sophie Pluim. Bij elke illustratie is er gebruik gemaakt van een andere techniek, maar door het kleurgebruik vormt het hele boek toch één geheel.

Hoe lief ik je heb‘ is geen boek dat je in één keer van voor naar achteren uitleest, maar dit is een boek dat je er steeds weer bij pakt om één van de gedichten (voor) te lezen. Deze gedichtenbundel is geschikt voor lezers vanaf ongeveer groep 6, 9 á 10 jaar, en is zelfs voor volwassenen nog erg geschikt.

Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Hoe lief ik je heb
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator: Sophie Pluim
Uitgever: Ploegsma, onderdeel van WPG Media, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 18,99

Het boek ‘Hoe lief ik je heb‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.