Fictieboeken, Recensies

Hilda en het verborgen volk

Hilda en het verborgen volk

‘Aan de bezetters,’ las ze voor. ‘Het Verborgen Volk van de Noordelijke Elfenvallei eist dat u dit huis onmiddellijk verlaat. Voldoet u niet aan deze eis, dan wordt u op gewelddadige wijze uitgezet met als gevolg volledige destructie van de betreffende woning.’
– Uit: ‘Hilda en het verborgen volk

Hilda is avonturier, tekenaar en ontdekkingsreiziger. Samen met haar moeder en haar voshertje Twijg woont ze in een toverachtige vallei vol bijzondere wezens: van een angstaanjagende trol tot een mysterieuze Middernachtreus.

Als hun huis wordt aangevallen door een stel bijdehante elfjes, wil jaar moeder naar de stad verhuizen. Maar als het aan Hilda ligt, komt daar niks van in! Zal het haar lukken om op tijd vrede te sluiten met het elfenvolk?

Hilda en het verborgen volk‘ is gebaseerd op de Netflix-animatieserie Hilda.

Hilda en het verbogen volk‘ is een avonturenboek. Zijn avonturenboeken echt iets voor jou? Kijk dan ook eens naar deze boeken.

Wat vind ik van dit boek?

Hilda en het verborgen volk‘ is een boek voor jonge lezers vanaf 7 jaar. Het is afhankelijk van de leesvaardigheid van de kinderen of zij dit boek zelf kunnen lezen of dat deze voorgelezen dient te worden.

Het boek begint met een plattegrond van de omgeving waar het boek zich afspeelt. Door de plattegrond krijgt de lezer een beeld bij de omgeving en ziet hij/zij al de namen van de plekken die hij in het boek gaat tegenkomen.

Het verhaal van ‘Hilda en het verborgen volk‘ begint gelijk spannend, waardoor de lezer in het verhaal gezogen wordt. Hilda loopt aan het begin van het verhaal tegen een probleem aan en in de loop van het verhaal probeert zij dit probleem op te lossen.

Hilda en het verborgen volk‘ is geschikt als voorleesboek en als boek om zelfstandig te lezen. Het boek heeft een mooie opmaak en leest erg prettig. De hoofdstukken hebben een lengte die aansluit bij de spanningsboog van de doelgroep, elk hoofdstuk omvat zo’n tien pagina’s. Regelmatig zijn er in het boek mooie illustraties te vinden. Deze illustraties ondersteunen de beeldvorming bij het verhaal.

Achterin het boek wordt er vooruitgeblikt naar het tweede deel van de serie. Het tweede deel is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland, maar is al wel in het Engels verschenen. In het Engels is er zelfs ook al een derde deel.

Praktische informatie

Titel: Hilda en het verborgen volk
Auteur: Stephen Davies
Illustrator: Seaerra Miller
Uitgever: Condor
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Hilda en het verborgen volk‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.