Fictieboeken, Gastblogger Jo, Recensies

Het wilde meisje

Het wilde meisje

Als je Wills wereld op zijn best wilde zien, ging je tegen zonsondergang naar buiten. Oke, dan zat je met zwermen muskieten opgescheept, maar je kreeg er zingende padden voor terug en de lucht smaakte naar opwinding. Het Afrikaanse heksenuur, zeiden de mannen.
– Uit: ‘Het wilde meisje

Een meisje dat opgroeit in de wildernis wordt naar Londen gestuurd en ontdekt dat een groep schoolmeisjes net zo gevaarlijk is als een troep leeuwen en hyena’s…
Wilhelmina Silvers wereld is gemaakt van goud. Ze leeft in alle vrijheid op een boerderij in Afrika met haar vader, haar paard en haar aapje en haar beste vriend. Maar wanneer haar huis wordt verkocht en Wil naar een kostschool in Engeland wordt gestuurd, lijkt alles waar ze zo van houdt door haar vingers te glippen. In Londen komt ze er al snel achter dat leeuwen en hyena’s misschien gevaarlijk zijn, maar niks voorstellen in vergelijking met een troep schoolmeisjes. 

Schrijfster Katherine Rundell groeide op in Zimbabwe, Brussel en Londen. Eerder schreef ze onder ander Feo en de wolven, De ontdekkingsreiziger en ‘De goede dieven‘. Haar jeugdboeken zijn bekroond met veel prijzen.

Wat vind ik van dit boek?

Het wilde meisje‘ kwam als geroepen, mijn dochter en ik waren op zoek naar een nieuw voorleesboek. Het boek had echter bij ons beiden een stroeve start, waarbij wij zelfs even twijfelden of we wel door zouden gaan lezen. Wij hebben onze discipline aangesproken en hebben doorgelezen, waar wij uiteindelijk geen spijt van kregen.

In het boek worden veel Afrikaanse woorden gebruikt, wat het voorlezen bemoeilijkte. Aan het einde van het boek kwamen we er achter dat er een woordenlijst achterin het boek zat. Na een hoofdstuk of 4 zaten we pas echt in het boek en werden we langzaam maar zeker meegezogen in het leven van hoofdpersoon Wil in Afrika en daarna naar haar ingewikkelde leven in Engeland en begrepen de zaken waar zij tegen aan liep goed.

Schrijfster Katherine Rundell vertelt beeldend en verrast met veel plotwendingen waardoor het boek spannend blijft en waardoor wij de stroeve start snel vergaten. Houd je van boeken met avontuur, natuur en spanning en ben je rond een jaar of 10?  Dan is ‘Het wilde meisje‘ perfect voor jou!  

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Het wilde meisje
Auteur: Katherine Rundell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Het wilde meisje‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.