Prentenboeken, Recensies

Het verhaal van de reuzenschildpad

Een hele tijd geleden, nog voorat er mensen bestonden, zag de natuur er anders uit dan nu. Al vanaf het begin van het leven op aarde zijn kleine organismen, dieren en planten miljoenen jaren lang bezig om heel langzaam te veranderen. Dat noemen we de evolutie.
– uit: ‘Het verhaal van de reuzenschildpad

Het verhaal van de reuzenschildpad

Het verhaal van de reuzenschildpad‘ is een prentenboek met als ondertitel: De evolutietheorie van Darwin opnieuw verteld. Zoals ook in de quote bovenaan deze recensie te lezen is, gaat dit boek over de evolutie van de natuur op onze aarde.

Hoewel ik het verhaal van de evolutietheorie van Charles Darwin niet bijzonder goed ken, kan ik toch redelijk vertellen hoe de natuur bij ons op de wereld geëvolueerd is. Maar dit prachtige prentenboek maakt het toch weer een stukje duidelijker en beter te begrijpen.

Het verhaal van de reuzenschildpad‘ begint met het vertellen dat er mensen zijn die geloofden dat alles op de wereld in één keer geschapen was maar dat er ook een aantal wetenschappers waren die daar tegenin gingen. Een ervan wat Charles Darwin. Vervolgens wordt er verteld over zijn ontdekkingsreis en het boek dat hij geschreven heeft. Daarna wordt er aan de hand van voorbeelden, met zowel tekst als illustraties, uitgelegd hoe de aarde en haar natuur geëvolueerd is. Het boek eindigt met een aantal extra pagina’s; onder andere met een pagina waarop nog lastige woorden worden uitgelegd en een pagina met misvattingen over evolutie.

Hoewel ‘Het verhaal van de reuzenschildpad‘ een prentenboek is, vind ik dit boek niet geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Dit boek zou ik voorlezen of samen lezen met kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Daarna kan je namelijk ook mooie gesprekken voeren met de kinderen over wat zij van de evolutietheorie denken en of zij hier voorbeelden van kunnen noemen.

Praktische informatie

Titel: Het verhaal van de reuzenschildpad
Auteur: Sabina Radeva
Uitgever: Van Goor
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Het verhaal van de reuzenschildpad‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed. Uitgeverij Van Goor is onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.