Fictieboeken, Recensies

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Naast alle gebruikelijke vreemde dingen die plaats vonden in Bizarria, gebeurde er op een dag ook nog iets ongelóóflijk vreemds. Dat was zo vreemd dat iemand er een boek over zou moeten schrijven. Dat is trouwens al gebeurd. Je leest het nu.
– uit: ‘Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria‘ is een boek dat zich afspeelt in het plaatsje Bizarria. Bizarria schijnt de vreemdste plek ter wereld te zijn. Zo zijn pratende ratten, veganistiche piranha’s, onzichtbare families en een bodemloze rivier voor ons heel raar, in Bizarria is dit de normaalste zaak van de wereld.
Op een dag ontdekken Kipper, Tobias en Cimfonie dat er iets raars aan de hand is. Steeds meer mensen beginnen zich namelijk opvallend normaal te gedragen. Ze denken dat Bizarria een oersaaie en doodnormale plek gaat worden. De drie vrienden gaan uitzoeken wat er precies aan de hand is en wie hier achter zit.
Benieuwd naar het verhaal? Lees dan hier een stukje uit ‘Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria‘.

Toen ik het persbericht van dit boek ontving, sprak dit boek mij erg aan. Het boek werd aangeprezen als ‘de nieuwe knotsgekke reeks, voor boomhutfans die meer willen’. De boeken van ‘De waanzinnige boomhut’-reeks ken ik als geen ander en worden door mij, en door de leerlingen in mijn klas, volop gelezen. Door aan die serie te refereren verwachtte ik dat ‘Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria‘ een soortgelijk boek zou zijn. Vol enthousiasme begon ik dan ook aan het lezen van dit boek. Maar helaas, ik kwam moeilijk in het verhaal en moest erg wennen aan de schrijfwijze. Steeds wordt er gewisseld tussen een stuk van het verhaal en een schrijver die iets aan de lezer persoonlijk vertelt. Dit zorgde ervoor dat ik steeds weer uit het verhaal werd gehaald.
De schrijfstijl die ik hierboven beschrijf moet je liggen. Ik kan mij goed voorstellen dat dit voor jonge lezers nog heel lastig is. Dit maakt dit boek meer geschikt voor lezers in de bovenbouw (vanaf tien jaar). Hoewel ik zelf niet enthousiast ben over dit boek, ga ik hem wel promoten bij de leerlingen bij mij op school. Wie weet raken zij wel enthousiast van dit boek en gaan zij hem met plezier lezen.

Praktische informatie

Titel: Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria
Auteur: Adam Cece
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria‘ heb ik van uitgeverij Lannoo als recensie-exemplaar toegestuurd gekregen. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.