Gedichtenbundels, Recensies

Het lijkt wel een feestje (en 149 andere versjes voor kinderen)

Het lijkt wel een feestje en 149 andere versjes voor kinderen

Als ik ’s morgens in de spiegel kijk,
kan ik vaak mijn ogen niet geloven:
Kijk, een wezen waar ik goed op lijk!
Maar. Dat haar! Het zit ondersteboven!

– Uit: ‘Het lijkt wel een feestje

Het lijkt wel een feestje‘ is een boek met 150 versjes voor kinderen. De versjes gaan over herkenbare thema’s zoals dieren, familie, slapen, spelen en nog veel meer.

Wat vind ik van dit boek?

De gedichtenbundel ‘Het lijkt hier wel een feestje‘ is gericht op de wat jongere kinderen en kinderen die al zelfstandig kunnen lezen. De thema’s die in deze bundel aan de orde komen zullen tot de verbeelding spreken van deze doelgroep. De versjes zijn veelal grappig, maar soms ook een tikkeltje ontroerend.

Elke pagina bevat een gedicht en soms is er een pagina ingericht voor enkel een illustratie. De gedichten zijn in een prettig lettertype gedrukt. De letters zijn wat groter en er zit meer ruimte dan normaal tussen de regels in. Dit maakt het voor kinderen prettig om te lezen. Ook de illustraties zijn leuk om naar te kijken; ze zijn vrij simpel, maar toch valt er voldoende op te zien.

Zoals eerder benoemd, bevat deze bundel meerdere thema’s: beesten en beestjes, thuis, familie, slapen, spelen, de natuur in, het huis uit, vanbuiten, vanbinnen, op school en feesten en feestjes. Al deze thema’s komen gebundeld aan de orde. De overgang naar een nieuw thema wordt gekenmerkt door een tweetal gekleurde bladeren waarop in witte letters het nieuwe thema wordt aangekondigd.

Als ik een minpunt bij ‘Het lijkt wel een feestje‘ zou moeten noemen, is dat de titel als misleidend opgevat zou kunnen worden. De titel doet voorkomen dat er allemaal gedichten in dit boek staan over feestjes. Maar over feestjes staan slechts negen versjes in het boek. Maar dit minpunt valt te verwaarlozen, want als je de achterzijde van het boek leest ontdek je al snel welke thema’s er aan bod komen.

Het lijkt wel een feestje’ is een gedichtenbundel. Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan ook eens naar deze titels.

Maak kans op een exemplaar van ‘Het lijkt wel een feestje’

Van uitgeverij Lannoo ontving ik twee exemplaren van ‘Het lijkt wel een feestje‘. Dat betekent dat ik een exemplaar mag weggeven aan jullie. Wat moet je doen om kans te maken?

Blader door het inkijkexemplaar hieronder en laat in de reacties weten naar wel thema jij het meest benieuwd bent!

Je kunt meedoen aan deze winactie tot 17 april 2021 23.59 uur. Op 18 april 2021 wordt de winnaar van deze winactie bekend gemaakt.

Praktische informatie

Titel: Het lijkt wel een feestje
Auteur: Stijn De Paepe
Illustrator: Puck Koper
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 24,99

Het boek ‘Het lijkt wel een feestje‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

32 gedachten over “Het lijkt wel een feestje (en 149 andere versjes voor kinderen)”

  1. Ik ben benieuwd naar muziek en robot. Ik werk op een jenaplanschool waar viering hoog in het vaandel staat. Met deze gedichtenbundel kunnen we taal bij kleuters prachtig vormgeven

  2. Ik ben heel benieuwd naar van binnen. Lijkt me heel erg leuk voor onze nieuwe bibliotheek op Obs De Wissel.🍀🍀👍🏻👍🏻

 1. Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen. Ik zou het gebruiken in mijn behandeling aan kinderen met dyslexie. Benieuwd naar thema “Het huis uit”, want hopelijk mogen we straks weer met z’n allen het huis uit. Wat gaan jullie doen als het weer mag?

 2. Hoi, wil graag meedoen met het winnen van het boek. Ik ben leerkeachtondersteuner dus kan het goed gebruiken in de groepen 1 en 2. Zelf wel nieuwsgierig naar het thema ” de paraplu” …

 3. Mijn dochter van 8 heeft het op school over dichten en moet dit ook zelf doen (maar dit gaat haar nog niet zo goed af) hoe leuk is het om ideeën op te doen !!

 4. Hoi Beau,
  Ik doe graag mee voor mijn groep met dyslectische leerlingen, voor wie het horen en lezen van gedichten extra helpend is om de fonologische basis te versterken.
  Op dit moment werk ik aan het thema “gezond in mijn vel,” dus ben nu vooral benieuwd naar de gedichtjes uit het boek die bij het thema “van buiten” en “van binnen” staan, maar zie in de vele gedichttitels veel meer mogelijkheden voor thema’s die ik wel eens voorbij laat komen (bijvoorbeeld: beroepen, wereldweken, ik en mijn familie, dieren, etc.). 😃🤞🏻
  Groetjes,
  Sabrina
  (Taalgroep Huizen van SWV Unita)

 5. Hallo, het lijken mij eerlijk gezegd allemaal wel interessante thema’s. Veel te weinig gedichtenbundels op de markt met sprekende thema’s voor kinderen basisschool. Als ik echt moet kiezen zou ik voor ‘De natuur in. Super tof om zelfs te gebruiken op veldtrippen en openluchtklassen. Het zou een echte aanwinst zijn voor mijn klasbib en eventueel zelfs voor onze schoolbibliotheek.

 6. Benieuwd naar het thema de natuur in! De gedichten kriebeldiertjes en vergrootglas spreken me erg aan en past goed bij onze leertuin van de onderbouw!

 7. Het ziet er een super leuk gedichtenboek uit! De thema’s spreken heel erg aan! Was moeilijk kiezen, maar wel heel benieuwd naar het thema ‘Vanbinnen’. Zou leuk zijn om te winnen voor in mijn klas en ook mijn 7-jarige dochter zou deze een topper vinden!

 8. Ik zou de bundel graag willen inzetten bij het mandjeslezen. Dit doen wij dagelijks om de kinderen in aanraking te laten komen met verschillende soorten boeken.

 9. Oh deze zou ik met veel plezier willen gebruiken tijdens mijn opleiding kleuteronderwijs en dan later in de klas… Momenteel wel benieuwd naar het versje : dappere ridder, daar mijn volgende stage draait rond het thema: ridders en prinsessen 😍🤞🍀

 10. Wat een leuk boek, ik heb een zoon die dit boek al zelf kan lezen en mijn dochter lees ik veel voor. Ik ben zelf voor mijn zoon heel nieuwsgierig naar de dierenthema’s, voor mijn dochter naar de gedichtjes voor het slapengaan.

  1. Bestig bewegen, bloemen en verrekijker.
   Hoe leuk zou het zijn om daar dan een activiteit bij te maken!

   Ja heb al 1000den ideeën

 11. Wat ziet dit er een leuk boekje uit. Leuke prenten en toffe thema’s. Vele thema’s zijn bruikbaar bij verschillende thema’s die we aanreiken tijdens de lessen wereldoriëntatie. Daarom kan ik niet goed kiezen…ik ben gecharmeerd en geprikkeld door meerdere thema’s.

 12. Dit boek zou ik graag willen winnen voor onze nieuwe schoolbibliotheek. Behalve superguppies geen enkele dichtbundel….

 13. Onze schoolbieb is vorig jaar opgezet… mij viel onlangs op dat er niet 1 poezie/gedichtenbundel in te vinden is !! Ik doe dus graag mee voor onze schoolbieb !

 14. Lijkt mij een heel leuke gedichtenbundel, waar ik samen met de kids op school heel veel plezier zal aan beleven.
  Ik loot dus heel erg graag mee.

 15. Onze schoolbieb kan wel wat poëzie gebruiken! Denk dat de dichtbundels op 1 hand te tellen zijn.
  Ik zou er dus heel blij mee zijn!!

 16. Ik zou dit boek graag winnen voor men klasje, ik ben zeer benieuwd naar het deeltje ‘beesten en beestjes’ en ‘op school’.

 17. Wat een leuk boek! Ik ben benieuwd naar het thema Vanbuiten, tof om met mijn leerlingen aan de slag te gaan met deze versjes!

 18. Ik ben enorm benieuwd naar het thema Beesten en beestjes het is een mooie aanvulling als aanbod voor mijn thema op stage rond boerderij en het zijn ook eenvoudige gedichten op kindermaat/niveau .Echt gepast voor kinderen in de kleuterschool .

 19. Bij alle thema’s zijn er titels van gedichten die me nieuwsgierig maken. Meest nieuwsgierig naar ‘van binnen’. Mijn kinderen juist naar de dieren en natuurthema’s.

 20. Wat een leuk boek lijkt me dit om kinderen ook bekend te maken met versjes. Ik zou het graag voorlezen aan mijn kindjes van de Voorleesexpress. Ik ben heel benieuwd naar de versjes van beestjes en beesten en ook naar in de natuur.

 21. Ik ben heel erg benieuwd naar de versjes van De natuur in en ook die van Beesten en beestjes spreekt mij erg aan. Vooral ook omdat de kindjes dit heel erg leuk vinden. Ze vragen altijd van alles over de beesten en wat is dit als we in de natuur zijn.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!