Prentenboeken, Recensies

Het kerstverhaal

Het kerstverhaal

Het leek of die ster hem iets wilde vertellen. En ineens wist Jozef het zeker: er was iets bijzonders gebeurd die nacht. Iets heel bijzonders!
– Uit: ‘Het kerstverhaal

Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Jozef en Maria waren erg gelukkig met elkaar. En ze werden nog gelukkiger toen ze merkten dat ze een kindje zouden krijgen. Ze wisten dat het een heel bijzonder kind zou zijn. Een kind dat vrede zou brengen voor alle mensen.

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Al jaren gebruik ik ‘Het kerstverhaal‘ als basis om aan mijn leerlingen het kerstverhaal te vertellen. De kerstviering in de kerk wordt zelfs helemaal ingevuld rond dit verhaal. Ik heb al meerdere versies van dit prentenboek in de kast staan en ook deze nieuwe uitgave kon daarbij niet ontbreken.

Het kerstverhaal‘ is geschreven door het echtpaar Marianne Busser en Ron Schröder. Zij hebben al vele boeken op hun naam staan, bijna vierhonderd! Naast veel boeken hebben zij ook heel veel kinderliedjes, wel duizend, op hun naam staan! De kans is heel groot dat je al wel eens van deze auteurs gehoord hebt. Hun boeken zijn uitermate schikt om voor te lezen aan peuters en kleuters. Maar ‘Het kerstverhaal‘ is ook nog voor oudere kinderen bruikbaar.

De nieuwe uitgave van ‘Het kerstverhaal‘ heeft een handzaam formaat en leest, net als zijn voorgangers, weer erg prettig. Het verhaal is in kleine stukken geknipt en bij elk stuk is een mooie illustratie gemaakt door Alex de Wolf. De illustraties stralen warmte uit en laten ook zien dat het verhaal al lang geleden gebeurd is. De illustraties maken tevens duidelijk in welke omgeving het verhaal speelt. Doordat de illustraties zo duidelijk zijn, is het voor jonge kinderen leuk om zelf het verhaal te vertellen aan de hand van de illustraties.

Praktische informatie

Titel: Het kerstverhaal
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Alex de Wolf
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Het kerstverhaal‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.