Doe- en zoekboeken, Fictieboeken, Prentenboeken, Recensies

Het jaar van de Kerstman

Het jaar van de Kerstman

Vergis je niet. Nee, echt. Laat je niet foppen. Hij lijkt klein, wit, oud en langzaam. Maar de Kerstman is zo sterk als een dennenboom en zo lenig als een lampjesslinger. Heus. Beloofd. Erewoord.
– Uit: ‘Het jaar van de Kerstman’

De Kerstman…
Je kent z’n baard, z’n slee,
z’n rendieren en z’n cadeautjes.
Want die zie je elke december weer.
Maar weet je ook wat hij de rest van het jaar allemaal uitspookt?

Wat vind ik van dit boek?

‘Het jaar van de Kerstman’ is een zoekboek en een leesboek ineen. Het boek bevat pagina-vullende illustraties met in de hoeken veelal de tekst. Wat ik erg prettig vind, is dat de tekst op een effen ondergrond gedrukt is. Dat is een aangename afwisseling naast de nogal drukke illustraties.

Op de illustraties is een hoop te zien en er is aan een hoop details gedacht. Op de schutbladen van het boek, vind je de zoekopdrachten. Sommige voorwerpen, zoals een muizenhol en een rendierbeeldje, zijn op elke pagina te vinden en sommige voorwerpen, zoals het mandje en de dino, zijn specifiek voor één of een aantal pagina’s. Wat ik hier een minpunt aan vind, is dat je altijd weer terug moet naar de schutbladen om te kijken welke voorwerpen je ook alweer allemaal moet vinden. Het was prettiger geweest om op elke bladzijde een klein lijstje te maken met de symbolen van wat er op de pagina te vinden valt.

‘Het jaar van de Kerstman’ is een boek dat te maken heeft met kerstmis. Wil je meer over kerstmis lezen? Kijk dan op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Het jaar van de Kerstman
Auteur: Rik Peters
Illustrator: Federico Van Lunter
Uitgever: Clavis
Prijs: € 16,95

Het boek ‘Het jaar van de Kerstman’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!