Fictieboeken, Recensies

Het grote Kluitman griezelboek

Het grote Kluitman griezelboek

Hij deed een stapje achteruit en keek. Niets. De grond lag er stil bij. Toen verscheen er krakend een grote barst, en klonten droge grijze aarde rolden alle kanten op. Stek sprong geschrokken naar achteren. Hij staarde als verlamd naar het gat in de grond.
– Uit: ‘Het grote Kluitman griezelboek

Brrr… Krijg jij ook altijd van die lekkere kriebels van spannende verhalen? Als je niet van dat gevoel houdt, kun je dit boek maar beter wegleggen. Want je zit tien keer op het puntje van je stoel, weggekropen onder je dekbed, of… bibberend op de bank.

De tien verhalen in dit boek gaan over ontsnapte zombies in de achtertuin, een verjaardag met horrorclowns, over een mysterieus avontuur in Schotland, een wel héél spannende speurtocht en over bloeddorstige vampiers…

Wat vind ik van dit boek?

Het grote Kluitman griezelboek‘ is een boek vol spannende verhalen. De verhalen zijn geschreven door tien verschillende auteurs met elk een eigen schrijfstijl. Alle verhalen hadden één ding gemeen: ze zijn griezelig!! De verhalen zijn zo geschreven dat je maar door wilt lezen hoe het verhaal af gaat lopen, bij een aantal verhalen vond ik het jammer dat het alweer zo snel wat afgelopen.

Wat het voordeel is van een boek waar meerdere schrijvers een verhaal in schrijven, is dat lezers kunnen kijken welke schrijfstijl, en dus welke schrijver, bij ze past. De lezers leert namelijk in korte tijd veel schrijvers kennen. Na elk verhaal wat gelezen is, staat er ook nog informatie over de schrijver met daarin welke boeken hij of zij nog meer geschreven heeft en waar je deze schrijver online kunt vinden.

Uitgever Kluitman raadt ‘Het grote Kluitman griezelboek‘ aan voor kinderen vanaf acht jaar. Ouders raad ik aan kritisch naar dit boek te kijken en te beslissen of dit boek al geschikt is voor zijn/haar kinderen. Sommige verhalen vind ik voor achtjarigen namelijk nog net iets te spannend.

Ben je op zoek naar nog meer spannende boeken? Kijk dan eens naar deze boeken.

Praktische informatie

Titel: Het grote Kluitman griezelboek
Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Kluitman
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Het grote Kluitman griezelboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Kluitman, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!