Fictieboeken, Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Het grote boek van Mannetje Koek

Het grote boek van Mannetje Koek

‘De grote dag brak aan. BananenTV was gekomen om de lancering te filmen. ‘Dit is het moment waarop we allemaal hebben gewacht’, zei Bonnie. ‘Laten we beginnen met aftellen! ’5…4…3…2…1… ‘Daar gaat-ie!’ Met een enorme WOESSSJJJ! Kwam de raket los van de grond. Heel even bleef ze in de lucht, toen stortte ze neer, net als alle andere keren…’ 
– Uit: ‘Het grote boek van Mannetje Koek ‘

Een grappig voorleesboek van bekroond illustrator Pieter Gaudesaboos 

12 korte verhalen over… 
Verjaardag, vakantie, afscheid, een robot en taart 
… en vooral over vriendschap 

Ontdek het hartverwarmende universum van mannetje koek en zijn vrienden! 

Wat vind ik van dit boek?

Het grote boek van Mannetje Koek ‘ is gemaakt door Pieter Gaudesaboos & Lorriane Francis en is vertaald door Bette Westera.  

Een grappig boek over Mannetje Koek. Het is een leuk prentenboek boordevol illustraties. Elk stukje tekst wordt ondersteund door een tekening. Daarom is dit een boek dat je goed kan voorlezen in een NT2 klas of in een klas met veel anderstalige kinderen. Het boek is erg geschrikt voor de kleine kring. Doordat het boek uit twaalf hoofdstukken bestaat, is het makkelijk om eerder te stoppen als de concentratie van de leerlingen afzwakt.  

Een boek met verschillende onderwerpen wat past in het dagelijks reilen en zeilen van een kleuterklas. 

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Lesidee bij ‘Het grote boek van Mannetje Koek’

Bij dit boek past maar één ding! Koekjes bakken!  

Wil je dit boek in hogere klassen inzetten? Doe dan een test met de kinderen en laat verschillende koekjes proeven. Welk koekje is favoriet? Gebruik bij voorbeeld een staafdiagram zodat de kinderen inzicht krijgen in wat er vaker gekozen wordt. Kinderen in de bovenbouw kunnen hier zelf een onderzoeksvraag bij verzinnen.

Praktische informatie

Titel: Het grote boek van Mannetje Koek
Auteur: Lorraine Francis, vertaald door Bette Westera
Illustrator: Peter Gaudesaboos
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Het grote boek van Mannetje Koek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.