Het grote boek over het leven
Non-fictie boeken, Recensies

Het grote boek over het leven

Het grote boek over het leven

Al die dingen zijn bedacht door mensen zoals jij. Mensen die net als jij hun leven begonnen als een klein stipje: als een klompje cellen in de buik van hun moeder.
We beginnen allemaal heel klein, maar we doen GROTE dingen.

– Uit: ‘Het grote boek over het leven

Van baby tot bejaarde: een geestig kijkje in het mensenleven, dat leven en dood op een luchtige manier bespreekbaar maakt.

Al kun je het je soms haast niet voorstellen, grote mensen zijn ook allemaal klein geweest. Iedereen begint als baby en wordt groot met vallen en opstaan. Je leert lopen, je wordt verliefd, je gaat werken, je krijgt misschien zelf kinderen en, nog weer later, kleinkinderen… Hoe verander je als je opgroeit en wat gebeurt er met mensen die oud zijn? Daarover lees je alles in dit boek!

Wat vind ik van dit boek?

Het grote boek over het leven‘ is een informatief boek welke geschikt is voor zowel jongere als oudere kinderen. Het boek vertelt in begrijpelijke kindertaal het verhaal van een mensenleven, van de geboorte tot aan de dood. Er wordt nergens omheen gedraaid in dit boek en de zaken worden verteld zoals ze zijn. In het gehele boek wisselen illustraties en tekst elkaar af. De illustraties ondersteunen de tekst.

Het boek is geschikt om voor te lezen in de kleuterklas, ik zou er persoonlijk voor kiezen om dit te doen als een van de onderwerpen uit dit boek aan de orde is. De oudere kinderen zouden dit boek zelfstandig kunnen lezen.

Wil je meer informatieve boeken lezen? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Het grote boek over het leven
Auteur: Mary Hoffman
Illustrator: Ros Asquith
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 15,99

Het grote boek over het leven‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ploegsma, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.