Gastblogger Balou, Kartonboeken, Recensies

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie

Het grote beroepenboek

‘Of misschien word ik boswachter,’ zegt Suzie. 
‘Ik wil graag voor de bomen en dieren zorgen.’ 
– Uit: ‘Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie

Wat zie je bij de kapper? 
Wat hoort er op de werkplaats? 
En wat herken je bij de bakker? 
Sammie en Suzie dromen over later, als ze groot zijn. 
Wat zullen ze dan worden? 

Wat vind ik van dit boek?

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie‘ is mooi en groot kartonnen boek voor de jonge lezers vanaf 2,5 jaar. Je gaat samen met Sammie en Suzie op ontdekkingstocht naar verschillende beroepen. Sammie en Suzie hebben beiden ook een knuffel die mee gaat op reis door het boek.

De volgende beroepen komen aan bod in het boek: 

  • de kapper 
  • de bakker 
  • de politieagent 
  • de astronaut  
  • de bouwvakker 
  • de brandweervrouw 
  • de boswachter  
  • de dokter 

Waar ik erg over te spreken ben bij dit boek, is dat de stereotyperende beroepen voor vrouwen en mannen omgedraaid zijn. In ‘Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie‘ ontdek je een beroep op twee bladzijdes vol met vragen voor jonge kinderen. De vragen worden afgewisseld met wie-, wat- en wanneer-vragen; hierdoor worden de jonge kinderen meegenomen in het boek en gaan ze zelf op zoek naar het antwoord op de bladzijdes. De materialen die bij de verschillende beroepen horen staan afgebeeld met het lidwoord ervoor zo is het boek ook bij NT2-kinderen goed inzetbaar.

Kortom, ‘Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie‘ is een leuk en vrolijk boek waarin veel te ontdekken valt. Heel veel leesplezier!

Lesidee bij ‘Het grote beroepenboek’

Maak samen met de peuters of kleuters een mooie verteltafel bij één van de beroepen uit ‘Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie‘ en sluit daar de andere activiteiten tijdens het thema op af zodat de kinderen zich nog verder kunnen verdiepen in één of twee beroepen. 

Praktische informatie

Titel: Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie
Auteur en illustrator: Anita Bijsterbosch
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 19,95

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina